Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Szakmai továbbképzés az erdészeti szakszemélyzetnek

Az arra jogosult erdészeti szakszemélyzetnek 2022. második félévétől kötelező kiegészítő képzésen kell részt vennie – közölte az Agrárminisztérium Erdőkért Felelős Államtitkársága.

Az online kiegészítő képzést a Nemzeti Földügyi Központ koordinálja, teljesítése a kiemelt besorolási státusz meghosszabbításának feltétele. A meghirdetett kötelező kiegészítő képzésen a jogosult erdészeti szakszemélyzetnek kötelező részt vennie. Ennek elmulasztása esetén a jogosult erdészeti szakszemélyzeti kiemelt besorolását a hatóság nem hosszabbíthatja meg. A képzést és az ahhoz tartozó vizsgát online módon, díjfizetési kötelezettség mellett, a NÉBIH távoktatási felületén kell majd teljesíteni. A képzési anyagok a Nemzeti Földügyi Központ honlapján, a https://nfk.gov.hu/Jogosult_erdeszeti_szakszemelyzet_kotelezo_kiegeszito_kepzese_es_vizsgaztatasa_news_2114 oldalon lesznek elérhetők.

Fotó: kormany.hu

A fával borított felületek egyre nagyobb szerepet játszanak a magyar agráriumban, hazánk területének már több mint 25 százalékát erdő és fás vegetáció borítja. Az Agrárminisztérium egyik stratégiai célja, hogy 2030-ig további 5  százalékkal növelje az erdővel és fával borított területek nagyságát. Emiatt a tárca kiemelten fontosnak tartja, hogy az erdészeti szakszemélyzet átfogó, naprakész szaktudással rendelkezzen, és magas színvonalon lássa el feladatát, ezért döntött a kiegészítő képzés bevezetése mellett.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés