Hírek

Oklevélátadó ünnepség az Állatorvosi Egyetemen

Az olyan globális kihívást jelentő betegségek, mint a madárinfluenza vagy az afrikai sertéspestis, elengedhetetlenné teszik a szakmai fejlődést az állatorvoslás teljes területén – közölte dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, pénteken, Budapesten az Állatorvosi Egyetem végzős hallgatóinak oklevélátadó ünnepségén.

Létrehozva:

|

Az államtitkár kiemelte, a termőföldektől a takarmányozáson, növénytermesztésen, állattenyésztésen és élelmiszer-előállításon át a családok asztaláig ívelő élelmiszerlánc biztonsága egyre nagyobb feladatként hárul napjaink állatorvoslására. Mindezek mellett  a hagyományos klinikai gyógyítás támogatása is kiemelten fontos az agrárium számára – tette hozzá.


Fotó: Agrárminisztérium

Dr. Nobilis Márton felhívta a figyelmet az antimikrobiális rezisztencia elleni küzdelem hatalmas szerepére is, melyben kiemelt jelenősége van az állatorvosoknak. Kifejtette, a jövő szakemberei a nemzetgazdasági jelentőséggel is bíró kihívásokkal néznek szembe a kisállat gyógyászatban, a haszonállat gyógyászatban, a közigazgatásban, a laboratóriumokban, vagy éppen a tudományos kutatómunkában is. A kihívások leküzdéséhez az állatokon túl az emberekkel is bánni tudó, felkészült szakemberekre van szükség. Az Állatorvosi Egyetemről pedig a legmodernebb ismeretek birtokában lévő szakemberek kerülnek ki minden évben – hangsúlyozta az államtitkár.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook