Hírek

Jelentős változásokat hozhat a közös agrárpolitika

A klímavédelemről, a gazdák benyújtott petíciójáról és a gépesítés jövőjéről is hangos volt az elmúlt héten az agrárium.

Létrehozva:

|

Izgalmas évek várnak a magyar lótenyésztésre – Újraindulnak a lótenyésztési kutatások Herceghalomban, ami az ágazat fellendítését tűzte ki célul.

Ismerje meg a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás titkait! – Újragondolt zöldség- és gyümölcsfeldolgozási program indul.

Mit kell ahhoz tenni, hogy évek múlva is működjön a járművünk? – Részletesen körbe fogják járni a mezőgazdasági járművek üzemi, illetve biztonságtechnikai kérdéseit a BPW-Megosz agrártalálkozóján.

Izgalmas programokkal várják az érdeklődőket Szombathelyen – fotó: BPW-Hungária Kft.

Fejlesztések a nem mindennapi ízek érdekében – Újítások zajlanak a szeszes italokban rejlő lehetőségek feltárására.

Zavartalanabb lesz az agrártámogatások ügyintézése – Törvénymódosítással tennék gördülékenyebbé a támogatásokhoz kapcsolódó feladatokat.

Elkezdődött a hazai zöldségtermesztés fellendítése – Közép-Kelet-Európa legkorszerűbb zöldség-gyümölcs termelő és feldolgozó beruházása valósul meg Magyarországon.

Hét ország fogott össze az uniós agrártámogatások megtartásáért – Magyarország egy olyan új Közös Agrárpolitika elfogadásában érdekelt, amelyen keresztül a magyar gazdák a lehető legegyszerűbben igényelhetik, és kaphatják meg az őket megillető támogatásokat.

A jövő a közös összefogás záloga – fotó: pixabay.com

A ciroké lenne a jövő? – A növény szárazságtűrése lehetővé teszi, hogy aszályos területeken is jövedelmező lehessen a termőföld.

Szakszerű kalciumpótlás a talajtermékenység fenntartásáért – A mezőgazdaságban a termőtalaj a legfontosabb termelőeszköz a kezünkben. Talajunk termékenysége alapvető hatással van a gazdálkodás eredményességére. A modern mezőgazdasági termelés során sok negatív hatás éri talajainkat.

Közel 80 ezer gazda nem érvényesítette az igazolványát – Azon őstermelők, akik ezt nem tették meg, értékesítési tevékenységet nem végezhetnek.

Számos negatív hatás várható, ha kevesebb jut a közös agrárpolitikára – A klímavédelmet is negatívan érintené, ha kevesebbet lehetne a vidékfejlesztésre költeni.

Kis Miklós: Magyarország a korábbi 1300 milliárd helyett mintegy 940 milliárdot költhetne vidékfejlesztésre – fotó: Pelsőczy Csaba

Már százezer gazda írta alá a petíciót – Négy hét alatt százezren írták alá azt a petíciót, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) indított útjára, annak érdekében, hogy az Európai Bizottság azon törekvését – miszerint a Közös Agrárpolitika (KAP) forrásainak egy részét a migráció támogatására kívánják átirányítani – megakadályozza. A százezredik támogató, Szécsi Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó, gazdálkodó kömlői gazdaságában online írta alá a petíciót – derült ki a kormány Facebook oldalán vasárnap megjelent videóból.

Elkezdődött az agrárium egyik leginnovatívabb kezdeményezése – Pénteken megkezdődött Gazdálkodj okosan! – NAK Agrotech Hackathon 24 órás versenye, amely során a mezőgazdaság jövőjét meghatározó új ötletek fognak megszületni.

agrotrend.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook