Hírek
Fűszeres forró csoki, a melengető hangulatjavító
A forró csoki nem kakaó, hanem egy fűszeres, melengető finomság, amibe igazi csokoládé kerül, és ha igazán jót akarunk magunknak, akkor melegítő hatású fűszerekkel gazdagítjuk. És még a karácsonyi hangulatot is meghozza!
Senki ne dőljön be a készen kapható poroknak, a forró csokihoz semmi más nem kell, csak tej, csokoládé – és szerintem némi fűszer is, ami illatossá, aromássá, még melengetőbbé teszi. Ha cukor helyett mézzel készítjük, valamint magas kakaótartalmú étcsokoládét használunk hozzá, sokkal jobbat teszünk magunknak, mintha cukorral és tejcsokival készítenénk.
A fűszereket bátran variálhatjuk, nekem nagyon bejön a csoki egy kis narancshéjjal megbolondítva, illetve a melegítő hatását fokozhatjuk a hőfok mellett egy kis csilivel… Tej helyett készíthető mandulatejjel, gabonatejjel, úgy is mennyei, ráadásul egy desszertet is kiválthatunk vele!
További karácsonyi receptek a cookta.hu oldalon!
agrotrend.hu / cookta.hu