Hírek

Földrengés volt Olaszországban, hajnalban Törökországban is megmozdult a föld

Hétfő hajnalban 4,5-ös erősségű földrengés rázta meg Olaszországot, sérültekről és károkról nincs információ. Emellett Törökországban is újabb rengéseket mértek.

Létrehozva:

|

Az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ jelentette, hogy hétfő hajnalban a Richter-skála szerinti 4,5-ös erősség földrengést mértek Olaszországban, Szicília partjainál. A rengés 17 kilométeres mélységben történt, epicentruma 94 kilométerre volt Palermo városától. Károkról vagy áldozatokról nincs információ.

Fotó: wikimedia

A honlap szerint hétfő hajnalban Törökországban is újabb rengéseket mértek. Az egyik 4,5-ös erősségű volt, és 10 kilométeres mélységben történt, 70 kilométerre Elazıg városától. A másik 4,7-es volt, és 56 kilométerre történt Kahramanmarastól. Mint megírtuk, Törökországban szombaton is földrengés volt, de a múlt héten Romániában, Horvátországban, és Magyarországon is megmozdult a föld.

Törökországban 45 ezerre nőtt az áldozatok száma

Február 6-án két, 7,7-es, valamint 7,6-os erősségű földrengés rázta meg Kahramanmaras tartományt. A földmozgás tíz tartományban és Szíriában okozott károkat, a halálos áldozatok száma meghaladta a negyvenezret.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Törökországban és Szíriában meghaladta a 45 ezret a halálos áldozatok száma. A törökországi halálos áldozatok száma 39 672, míg a szomszédos Szíriában több mint 5800 halálos áldozatról számoltak be.

agrotrend.hu / Index

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook