Hírek

Börtön vár a gabonával adócsaló bűnszervezetre

Letöltendő, illetve felfüggesztett szabadságvesztésre, vagyonelkobzásra, pénzbüntetésre ítélte adócsalás miatt egy gabonával üzletelő bűnszervezet kilenc tagját, köztük Csábi Bettina profi ökölvívó- és kick-boksz-világbajnokot a Kecskeméti Törvényszék kedden. Az ítélet nem jogerős.

Létrehozva:

|

A vádirat szerint a bűnszervezet több ezer tonna gabonát szállított Romániából, és hamis papírokkal azt a látszatot keltette, hogy az árut továbbviszi Szlovákiába. A gabonát azonban Magyarországon adták el, áfát pedig nem fizettek az értékesítés után, így az állami adóbevételt jelentősen csökkentették. Tettüket a vádlottak szervezetten, 2010 augusztusától 2011 novemberéig követték el, a feladatokat egymás között összehangolták, megosztották.

A pénzügyi nyomozók 2011 novemberében, egyidejűleg öt megyében, harminc helyszínen tartottak házkutatást az ügyben. Hét embert őrizetbe vettek, köztük Csábi Bettinát. A vádlottak száma később kilencre nőtt.

Hadnagy Ibolya büntetőtanácsa öt vádlottat letöltendő börtönbüntetésre, négyet, köztük Csábi Bettinát felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az elsőrendű vádlott 4 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, több mint 16 millió forint vagyonelkobzás mellett. A másodrendű vádlott Csábi Bettinát 2 év börtönbüntetésre ítélték, de a bíróság ezt 4 év próbaidőre felfüggesztette.

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: nyolc vádlott felmentésért vagy a büntetés enyhítéséért fellebbezett, míg a hatodrendű vádlott tudomásul vette az ítéletet.

Az ügyész az összes vádlottnál súlyosításért fellebbezett hosszabb idejű szabadságvesztés kiszabása, fegyházfokozat megállapítása, illetve nagyobb összegű vagyonelkobzás elrendelése érdekében. Az ügyészi indítvány ellenére a bíróság egyik vádlott letartóztatását sem rendelte el.

A per a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook