Hírek

Átadták „Az év agrár duális képzőhelye 2022” díjat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara első alkalommal hirdette meg országos pályázatát 3 kategóriában, melynek célja az agrárszakképzésben részt vevő duális képzőhelyek kiemelkedő munkájának elismerése.

Létrehozva:

|

A pályázó jelöltek közül szakmai szempontok szerint összeállított pontozásos értékelés alapján választottuk ki az egyes kategóriák nyerteseit. A díjakat, egy-egy Zsolnay vázát és a teljesítményüket elismerő oklevelet, Orbán Viktortól, Magyarország miniszterelnökétől vehették át a nyertes pályázók 2023. április 24-én, a Szakma Sztár Fesztivál nyitóünnepségén.

„Az év agrár duális képzőhelye 2022” címet mikrovállalkozás kategóriában Fáró Mirella Somogy vármegyei egyéni vállalkozó nyerte el, aki lovak tartásával, kiképzésével, lovasoktatással és lovasrendezvények szervezésével foglalkozik. 2015-ben kapcsolódott be a duális szakképzésbe és a szakmai oktatáson túl nagy hangsúlyt fektet a szakma szeretetének kialakítására, a munkához való hozzáállásra, a megbízható munkavégzés és elkötelezettség elsajátítására. Emellett a felelősségteljes állattartásra neveli tanulóit.


Fotó: NAK

Kis- és középvállalkozás kategóriában Papp István, a Hajdúhús 2000 Kft. tulajdonos-ügyvezetője vehette át a díjat. A Hajdú-Bihar vármegyében működő cég Kelet-Magyarország legjelentősebb húsipari vállalkozása, ahol a szakképzésnek a 2011-es évig visszanyúló hagyománya van. Fontos számukra a szakképzett munkaerő utánpótlása, a régió szakembereinek kinevelése. Amióta részt vesznek a szakképzés gyakorlati oktatásában, tanulói kiválóan teljesítenek az országos szakmai versenyeken. Legnagyobb sikerüket 2022-ben érték el, amikor is az első és a második helyezést is tanulóik szerezték meg. Céljuk, hogy a szakma megszerettetésével csökkentsék a lemorzsolódást és a szakmát elhagyók számát.

A nagyvállalat kategória nyertese a Bács-Kiskun vármegyében működő P&P Pékárúkészítő és Értékesítő Kft. Friss és fagyasztott pékáru, valamint napi cukrászipari termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkoznak. A gyártás mellett kiemelt figyelmet fordítanak a képzésre, mely évről évre egyre nagyobb létszámú fiatalnak biztosít gyakorlati képzőhelyet, ahol a pék, pék-cukrász, valamint sütő és cukrászipari technikus szakmák ismeretét sajátíthatják el 1998 óta jól felkészült, gyakorlott mesteremberek felkészítése mellett. A cég előnye és erőssége, hogy a tanulókat osztály szinten is tudják fogadni, ezzel biztosítva minden tanuló számára az egyenlő felkészülési és szakmaelsajátítási lehetőséget. Tanulóik évek óta jelen vannak és sikeresen teljesítenek szakmai versenyeken. Az oktatás és a szakma iránti elkötelezettségüket, felkészültségüket bizonyítja, hogy tanműhelyeik korábbi tanévben 2 szakma SZKTV versenyének lebonyolítási helyszínéül szolgált.  

agrptrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook