Hírek

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet és a Kite Zrt. győzelmével mutatkozott be a Magyar Agrár Kupa

Az elmúlt hétvégén először iratkozott fel a szabadidős sportesemények sorába a Magyar Agrár Kupa, amelynek közigazgatási szekciójában a Földművelési Minisztériumnak és a tárca háttérintézményeinek a csapatai mérték össze az erejüket, a kereskedelmi szekcióban pedig azok a vállalkozások, amelyek ennek a hatalmas ágazatnak tevékenységükkel és termékeikkel szintén elismert szereplői.

Létrehozva:

|

„A rendezvény két nagy cél megvalósulását segíti elő; sportolási lehetőséget biztosít a területen dolgozóknak, emellett sportbaráti és munkatársi kapcsolatok kialakulását szolgálja. Elismerés illeti a PromoSport Kft.-t, hogy ezt a lehetőséget megteremtette, és a premieren csak azt kívánhatom a házigazdáknak, hogy jövőre még a mostaninál is nagyobb mezőnyt tudjanak felvonultatni a II. Magyar Agrár Kupán” – ezekkel a szavakkal nyitotta meg az eseményt Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, aki büszkén helyettesítette dr. Fazekas Sándor minisztert, a bemutatkozó szabadidős esemény fővédnökét.

„Annak ellenére, hogy a 2016-os esztendő kiemelkedően nagy sporteseménye a Rióban megrendezésre kerülő nyári olimpia, nekünk, magyaroknak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság is nagyon sokat számít, hiszen a 24 csapatos mezőnyben végre ott lehet a mi válogatottunk is. Ezt a teljesítményt a magunk módján mi a mostani torna meghirdetésével kívántuk elismerni és megünnepelni, de ugyanezt fogjuk tenni a következő eseményeinken is” – csatlakozott az államtitkár szavaihoz Szalay Gergő, a rendező PromoSport Kft. ügyvezetője.

A 23 csapatos közigazgatási szektor legjobbjának a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet kispályás csapata bizonyult, amely a rendes játékidő letelte után csak büntetőrúgó párbajban tudta felülmúlni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara csapatát. A bronzérmeket a Földművelésügyi Minisztérium játékosai vehették át, akik szintén szoros küzdelemben győzték le a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. focistáit. Ezen az ágon dr. Ökrös Tamás, az FM csapatának tagja lett a gólkirály, míg a játékvezetők a legjobb kapusnak Bartha Lászlót, a torna-győztes gárda kapitányát választották meg.

A kereskedelmi szekció körmérkőzést játszó hét csapata közül kiemelkedett a tudásával a mind a hat meccsét megnyerő Kite Zrt., ebből az együttesből került ki Sütő Antonió személyében a gólkirály, ahogy a legjobb kapusnak megválasztott Balogh Viktor is.

A két focitornával párhuzamosan zajló bogácsozó versengés legjobbjának a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.-t képviselő Bakonyi Betyárok elnevezésű főzőcsapat bizonyult.

Az I. Magyar Agrár Kupa résztvevői szabad perceikben egész nap tesztelhették a támogató Toyota Central Europe Kft. által kiállított új modelleket, köztük az erdészetek által kifejezetten kedvelt Toyota Hilux 2016-os változatát. Ezt az újdonságot a nyári hazai bemutatót megelőzően az elsők között tekinthették meg a rendezvény vendégei.

agrotrend.hu / promosport

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook