Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

A ménesbirtokon is megjelent a koronavírus

Koronavírus fertőzött a mezőhegyesi ménesbirtok egyik dolgozója. Közvetlen munkatársaink negatív lett a teszteredménye. Szerdán a ménesbirtok középiskolájában is tesztelések kezdődnek.

Lázár János kormánybiztos a vásárhelyi Rádió 7 műsorában jelentette be hétfőn, hogy a ménesbirtok tevékenységi körében is megjelent a vírus. Portálunk úgy értesült, hogy a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. egyik munkatársa igazoltan koronavírus fertőzött, valószínűleg az egyik beszállító által kapta el a betegséget. Közvetlen munkatársait azonnal tesztelték, valamennyi teszt negatív lett, betegségre utaló tünetei sincsenek senkinek – írja a beol.hu.

fotó: pxhere.com

– A társaság menedzsmentje arról döntött, hogy a tavaszi, szigorú kapcsolattartási rendet visszaállítjuk és fokozott óvatosságra intjük a munkavállalókat, hogy a fertőzés ne terjedhessen tovább. Az őszi betakarítási munkák zajlanak, nem szeretnénk, ha le kellene állítani ezeket a folyamatokat. A céghez közvetlenül kapcsolódik 850 munkavállaló, 300 diák és 500 dolgozó, ráadásul több százan a beruházásokon dolgoznak. Tehát nagy a veszély – nyilatkozta a rádióban Lázár János, majd úgy fogalmazott, tervezik, hogy a ménesbirtok középiskolájában is tesztelnek.

– Felelős munkaadóként védenünk kell a munkavállalóinkat, a diákjainkat – tette hozzá.

– Középiskolánkban hétfőn szolgáltattunk adatokat az intézmény dolgozóiról és az itt tanuló gyerekekről, valamint a felnőttképzésben (tanfolyami képzéseken) résztvevőkről. Szerdán kezdődnek meg a tesztelések, kiterjesztve a ménesbirtok iskolájának valamennyi dolgozójára és tanulójára – tudtuk meg Tarkó Gábor igazgatótól. Majd 70 településről fogad iskolájuk tanulókat. A legtöbben környékbeli falvakból, városokból jának be, ugyanakkor 85 kollégistájuk is van, akik távolabbról, több esetben az ország távoli részeiről érkeznek Mezőhegyesre.

A ménesbirtok úgy is mint iskolafenntartó, elkötelezett abban, hogy garantálja a munkavállalók és az ott tanuló gyerekek biztonságát. Mint fogalmaztak, pánikra nincs ok, de fontos, hogy mindenkit teszteljenek.

A járványügyi helyzethez kapcsolódóan a polgármester is közleményt tett közzé a város hivatalos közösségi oldalán. Pap István Tibor készletellenőrzést tartott a József Attila ÁMK-ban. Mitykó Zsolt megbízott intézményvezetővel áttekintették az intézményegységek számára rendelt tisztítószerek, fertőtlenítőszerek, a védekezéshez szükséges eszközök mennyiségét, állapotát.

agrotrend.hu / beol.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés