Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

A lepárlóüzemek bejelentési kötelezettsége elektronikus úton történik

Elektronikus úton kell benyújtaniuk a lepárlóüzemeknek a Kincstárhoz a borászati melléktermékből előállított támogatott ipari célú nyers alkohol hasznosításra történő átadásának bejelentését.

Megjelent a Kincstár 47/2020 (VI. 11.) számú közleménye, amely módosítja a szőlőfeldolgozás és a borkészítés során keletkező melléktermékek kivonásáról és támogatással történő lepárlásáról szóló 70/2012. (VII.16.) VM rendelet szerinti nyomtatványok közzétételéről szóló 7/2018. (II. 12.) számú Magyar Államkincstár Közleményt.

fotó: pxhere.com

A borászati melléktermék lepárlási támogatás jogosultja: minden olyan lepárlóüzem, amely eleget tett a Rendelet 11. § (1) bekezdése szerinti bejelentési kötelezettségének (vagyis az intézkedésben történő részvételi szándékát a következő borpiaci évre vonatkozóan június 30-ig bejelenti a Kincstárnak) és a borászati melléktermékből ipari célú nyers alkoholt állít elő.

A támogatott ipari célú nyers alkohol hasznosításra történő átadásáról a támogatás kérelmezőjének értesítenie kell a Kincstárt az átadás időpontját legalább 48 órával megelőzően.

A jelenlegi módosítással ennek a bejelentésnek a módja változott meg, ugyanis az eddigi telefaxon keresztüli benyújtás helyett a továbbiakban a támogatott ipari célú nyers alkohol hasznosításra történő átadásának bejelentését www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül elektronikus úton, ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen az általános űrlap benyújtás funkció alkalmazásával kell teljesíteni. A bejelentés elektronikus benyújtásának feltétele, hogy a kérelmet benyújtó személy (ügyfél/elsődleges képviselő/meghatalmazott/kamarai meghatalmazott) rendelkezzen ügyfélkapus hozzáféréssel.

Az intézkedéssel kapcsolatos további információk itt érhetők el.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés