Hírek

A Kőrös-Maros Nemzeti Park már készül a télre

A Körös-Maros Nemzeti Park gépeket és berendezéseket vásárolt 447 millió forintos uniós támogatásból védett állatállományának téli tartásához, a védett terület állapotának fenntartásához.

Létrehozva:

|

Tájékoztatásuk szerint az igazgatóság saját állatállománya 2600 szürke marha, 755 racka és cigája juh és 328 bivaly. Ezek az állatok a legeltetési időszakban 18 helyszínen, a Natura 2000 jelölésű szikes és ártéri gyepterületeken legelnek, ami szolgálja a természetvédelmi területkezelést is – írja az MTI.

A nemzeti park állatairól gondoskodnak a hideg időszakban is – fotó: pixabay.com

Az időszakon kívül azonban az állatokat beterelik a dévaványai, a kardoskúti és a makói téli tartási helyekre, ahol el kell látni őket takarmánnyal és az alommal.

A 100 százalékos támogatásból a nemzeti park olyan berendezéseket vásárolt, amelyek segítségével biztosítható ezeken a helyeken a takarmány és alom mozgatása, valamint a szikes és ártéri területeken a cserjésedés és az invazív fajok terjedésének visszaszorítása, illetve a legeltetés után szükséges szárzúzás is.

A fejlesztés így segíti a legeltetett állatállomány ellátását, a szikespusztai és ártéri élőhelyek állapotának megőrzését, fejlesztését, biztosítva a hozzájuk kötődő védett növény- és állatfajok hosszú távú fennmaradását – derült ki a park tájékoztatásából.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook