Hírek

A csülökápolás elméleti és gyakorlati módszerei

Egy kis létszámú kurzuson megismerkedhetnek az alapvető munkavédelmi, anatómiai és kórtani ismeretekkel.

Létrehozva:

|

Gyakorlatorientált, kis létszámú képzés indul a Szent István Egyetemen (SZIE) a szarvasmarha-tenyésztés és -tartás szakterületén dolgozóknak – írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A szarvasmarha-tenyésztés és -tartás szakterületén dolgozók számára a csülökápolás során fontos, hogy alapvető munkavédelmi, anatómiai és kórtani ismeretek birtokában, a betegségek kezelési és megelőzési lehetőségeit, és a tehermentesítő csülökkörmözés gyakorlati módszereit ismerve végezzék el az ápolási feladatot.

A csülökápolás elméleti és gyakorlati módszereit elsajátítani és megtanulni tanfolyamokon lehet.

A jelentkezők a tudás elsajátítását követően alkalmasak lesznek szarvasmarha-állományok lábvég-ápolásával kapcsolatban felmerülő minden nemű feladat szakszerű elvégzésére.

Ezen kurzusok gyakorlatorientáltak, és az alapvető elméleti ismereteken túl nagy hangsúlyt fektetnek a csülökápolás és -szabályozás helyes gyakorlatának elsajátítására.

A csülökápoló-képzést a SZIE indítja. A különleges tanfolyam továbbképzéseire elsősorban szakdolgozók jelentkezését várják, de így van ez az OKJ, a mezőgazdasági, a műszaki, a hatósági és egyéb szakmai képzésekkel is.

A képzésről további informnációkat ezen az oldalon találhatnak.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook