Gazdálkodás

Szántóföld

15,27 tonnás hektáronkénti terméshozam a Natur Agro kukoricaversenyén

Közel 80 fő részvételével zajlott november 25-én, a budapesti Hotel Anna épületében a Natur Agro Hungária Kft. által immár másodszor meghirdetett „Ki lesz a Kukoricagóré?” című kukorica termésverseny díjátadó rendezvénye.

A versenyen azok a gazdálkodók mérettethették meg magukat, akik legalább 5 hektáros területen alkalmazták a Natur Agro talajoltó baktériumkészítményeire és lombkezelő termékeire épülő technológiát.

A rendezvényt Imreh Gergő, a Natur Agro Hungária Kft. marketingigazgatója nyitotta meg, ezt követően két szakmai előadást hallgathattak meg a résztvevők: Prof. Dr. Nagy János, az MTA doktora a növénytáplálásról és a klímaváltozásról, míg Dr. Árendás Tamás, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Agrártudományi Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa a kukorica időjárás tükrében történő tőszámbeállításáról beszélt.

Imreh Gergő, a Natur Agro Hungária Kft. marketingigazgatója (Fotó: Natur Agro Hungária)

Prof. Dr. Nagy János, az MTA doktora (Fotó: Natur Agro Hungária)

Dr. Árendás Tamás, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Agrártudományi Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa (Fotó: Natur Agro Hungária)

Az idei aszályos év ugyan finoman szólva sem kedvezett a kukoricatermesztőknek, a versenyzők közt mégis szép számmal akadtak olyanok, akik a körülményekhez képest kiemelkedő termésátlaggal büszkélkedhettek.

A díjátadó során a talajok minősége alapján – amelyeket a Mertcontrol Group határozott meg talajmintavétellel – két kategóriában hirdettek győztest. A gyengébb talajkategóriában a Hajdú-Bihar megyei Álmosdi Agrár Kft. nyerte meg a fődíjat hektáronkénti 8,54 t/ha tonnás terméseredményével, míg a jobb talajokkal nevezett versenyzők közül a Zala megyei Deák Tamás győzedelmeskedett 15,27 tonnával. (A gazdálkodási napló itt elérhető.) Az eredményeket minden versenyző esetében 13,7%-os nedvességtartalomra egalizálták a szervezők.

A fődíj a tavalyi évhez hasonlóan idén is mindkét kategóriában egy-egy Stihl fűnyíró traktor volt, míg a kategóriák második és harmadik helyezettjeit szintén a Stihl termékeivel, fűrészekkel és fűkaszákkal díjazták a szervezők.

A kategóriák dobogósai:

II. kategória

1. Álmosdi Agrár Kft. 8,54 t/ha
2. Nagy Andor István 7,60 t/ha
3. Takács Nándor 4,26 t/ha

I. kategória

1. Deák Tamás 15,27 t/ha
2. Szabó Árpád 13,52 t/ha
3. Varga István 11,46 t/ha

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

agrotrend.hu / Natur Agro Hungária

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés