A környezeti hatások a leggyakoribb okai, de öntözési problémák, kártevők és betegségek is állhatnak a háttérben. Amikor meglátod a paradicsomlevél felkunkorodását, ne ess pánikba. Ellenőrizd gyakran...
A Komárom melletti Paton szervezett konferenciát a Szlovákiai Gazda Polgári Társulás és az AGRYA, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége. A fenntarthatóságról sokan beszélnek, de kevesen értik...
Nagy Gábornál a megszállottság 2011 nyarán egy Habanero paprika elfogyasztásával kezdődött. Ekkor döntötte el, hogy szüksége van egy olyan termékre, amit fűszerként lehet használni, kis mennyiséggel...
Mint ismert, tavaly, november 23-án változtak a kis mennyiségű helyi élelmiszerek előállításának szabályai, illetve a kistermelő fogalma is módosult. A tendencia legalább egy évtizede nagyon kedvező:...
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a szőlőiskolát üzemeltetők figyelmét a hivatal honlapján elérhető új nyomtatványra. A Nébih a ‒ többpéldányos, papíralapú űrlap helyett használható ‒...
A Wine Barabas családi pincészet Ördöngösfüzesen készíti különleges aromájú borait. Az édesapa, Barabás Stefan 1990-ben kapta vissza földjeinek egy részét, és azonnal másfél hektár szőlőt telepített...
A kajszin, a szilván, a cseresznyén és a mandulán is erősödik a levéllyukacsosodást okozó gombának, a sztigminának a fertőzése. – írja legújabb növényvédelmi előrejelzésében Zsigó György...
Kedvez a parlagfűnek a mostani enyhe időjárás. A parlagfű leginkább a frissen bolygatott területeket kedveli, de a csapadékos időjárás is kedvez a gyomnövénynek, a tavaszi mezőgazdasági...
A hazai piacon hetven százalékos lefedettsége van a magyar hagymának, de lehetne ez több is. Vannak azonban korlátok, hiszen a vöröshagymát – mint bármelyik más zöldségkultúrát...
Eddig szépen fejlődtek a diófák. Azonban a május 12-én körbejárt fiatal fán már valamelyik baktériumának és a gnomónia gombájának a tüneteit is megtaláltam. – hívja fel...