Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Kertészet

Permetezik a platánfákat

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint Szegeden jelenleg a platánfák favédelmi permetezése zajlik. Az éjszaka kijuttatott permetlé a gépjárműveken és az ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, enyhén mosószeres vízzel lemosható, melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan.

Ma és holnap a belvárosban kezelik a platánokat, szerdán a József Attila sugárúton és a Szabadkai úton. A permetezés az időjárás függvényében néhány napot tolódhat, esőben, szélben nem végezhető a művelet. Az adott időszakban a környéken lakók 22 és 5 óra között lehetőleg zárják be az ablakokat, az erkélyen, teraszon pedig ne tároljanak élelmiszert, valamint ne teregessenek, házi kedvenceiket helyezzék biztonságos helyre, és gépjárművükkel parkoljanak olyan helyen, ahol a fákra kiszórt permet nem hullhat rá a járműre.

fotó: pixabay.com

A favédelmi kezelés célja, hogy a platánokon élősködő élőlényeket visszaszorítsák, és azok anyagcseretermékei ne károsíthassák az autók fényezését, valamint, hogy a fák ne váljanak a korhadás miatt életveszélyessé.

agrotrend.hu / delmagyar.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés