Kertészet
Készülnek a rágható kékszőlőmag és -bogyóhéj tabletták
Az 1,2 milliárd forintból megvalósuló projekt révén a kékszőlő feldolgozásának egyik legfontosabb melléktermékét, a szőlőmagot még hatékonyabban tudják felhasználni.
A Bock Pincészet ezentúl önállóan gyártja és hozza forgalomba speciális, az eddig ismerteknél nagyságrendekkel nagyobb és kitűnő felszívódású, szőlőmagőrlemény-alapú táplálékkiegészítőit, így a Bock Kékszőlőmag Mikroőrleményt, -olajat és újdonságként a rágható Kékszőlőmag és -bogyóhéj tablettát is – derül ki a társaság közleményéből.
Bemutatkoznak a Bock legújabb termékei – fotó: Bock Pincészet
A pincészet tájékoztatása alapján a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális és Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 681,22 millió forint vissza nem térítendő támogatásból, több mint 40% önerő hozzáadásával valósult meg.
– Borászatunk a környezeti fenntarthatóság jegyében már 2010 óta hasznosítja a kékszőlő feldolgozásának egyik legfontosabb melléktermékét, a szőlőmagot. Mivel mikroőrlemény formájában a kékszőlőmag kiemelkedően értékes antioxidánsainak és bioaktív anyagainak felszívódása és hasznosulása korlátozott, ezért egy jobb, hatékonyabb megoldást akartunk keresni – mondta el Bock József, a Bock Pincészet alapító-borásza.
A projekt során a Pécsi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem kutatóival is együttműködtek.
agrotrend.hu