Állattenyésztés

Gazdálkodás

A Rabobank a sertések árának további növekedését jelzi előre

Az Európai Unióban a vágósertések termelői árszínvonala a Rabobank aktuális előrejelzése szerint a következő három hónapban kb. 1,57 €/kg szinten fog stabilizálódni, és a negyedik negyedévben tovább emelkedik.

Létrehozva:

|

A növekedés okaként többek között a vágósertés-kínálat előrelátható tartós csökkenése szerepel. Emellett továbbra is élénk sertéshús exportra számítanak a közösségből, miután a Kínába irányuló húskivitel már az elmúlt év második negyedéve óta emelkedett.

A magasabb sertéshús árak lehetséges korlátozó faktoraként tartják számon az elemzők az angol font euróval szembeni leértékelését, mely az Unióból való kilépésre történő népszavazás eredménye. Ezáltal a brit sertéshús import az Unió térségéből jelentősen megdrágult. Az elmúlt évben a Rabobank adatai szerint az összes brit sertéshús import nagysága 968.000 t.

Ugyanakkor az Európai Unió vágóhídjainak piaci perspektívái a holland szakemberek becslései szerint elsősorban attól függnek, hogy rendelkeznek-e szállítási engedéllyel Kína felé. A szakértők az Európai Unióhoz képest az ott elérhető többletbevételt sertésenként 15 euróra teszik.

agrotrend.hu / schweine.net

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook