Bár tele van káliummal, és hasznos vitaminokat tartalmaz, mégsem ajánlatos banánt keverni a reggeli frissítő turmixba – erre a megállapításra jutott egy kutatás, amely szerint a...
A különleges ízvilággal rendelkező zöldségféle előnyeit egyre többen ismerik fel. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) körképe szerint a zeller iránti...
Több mint 50 millió éve léteznek méhek, ám elnézve a nagymértékű ipari szennyezést, csoda, hogy még élnek. Az elmúlt pár száz évben a mezőgazdaság több forradalmi...
A méz az egyik legtermészetesebb étel, mely naponta fogyasztva a leghatékonyabb. Felgyorsult világunkban és a pandémia következtében az internetes értékesítés világát éljük, mondhatni érintkezésmentesen, hiszen minden...
A táplálkozástudományban a zsírok és olajok megítélése az utóbbi 30 évben gyökeresen megváltozott. Korábban az javasolták, hogy lehetőség szerint azokból az élelmiszerekből, élelmi nyersanyagokból, melyek zsírokban-olajokban...
A táplálkozástudományban a zsírok és olajok megítélése az utóbbi 30 évben gyökeresen megváltozott. Korábban az javasolták, hogy lehetőség szerint azokból az élelmiszerekből, élelmi nyersanyagokból, melyek zsírokban-olajokban...
Pontosan egy hét múlva, október 29-én óraátállítás. Az utóbbi években minden ősszel és tavasszal téma az óraátállítás eltörlése, már az EU-ben is többször terítéken volt a...
Ez a fajta időjárás melegágya a különböző bacilusoknak, vírusoknak, baktériumoknak. Vagyis az immunrendszerünket elkezdhetjük felkészíteni a rosszabb időkre. A mézet és a különböző méztermékeket a legjobb...
A hosszú várólista miatti családi rossz tapasztalat vitte az agrárvállalkozót arra, hogy egy drága diagnosztikai eszközt vásároljon, már le is szerződött szakorvosokkal. A központ Szanyban indul...
A kertek közös jellemzője, hogy valamilyen formában pozitív hatást gyakorolnak az emberre. Ezt a fontos tulajdonságot célzottan kiemelve számos gyógyító és terápiás kert létezik a világon....