profimagazin

Technika

Megjelent a Profi magazin második száma! ín már előfizetett?

Ezúttal is igyekeztünk annyi traktort és erőgépet tesztelni, amennyit csak a magazin oldalai elbí­rnak. Nagyteszt a Massey Ferguson 7720-ról, illetve a New Holland T.230-ról. Ezen kí­vül még tucatnyi traktor és munkagép a tesztekben! Az interjúban ezúttal Kecskeméti Sándorral, a Valko

Létrehozva:

|

Ezúttal is igyekeztünk annyi traktort és erőgépet tesztelni, amennyit csak a magazin oldalai elbí­rnak. Nagyteszt a Massey Ferguson 7720-ról, illetve a New Holland T.230-ról. Ezen kí­vül még tucatnyi traktor és munkagép a tesztekben! Az interjúban ezúttal Kecskeméti Sándorral, a Valkon Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk. És persze nem maradhat el a riport a párizsi SIMA kiállí­tásról sem.

 

A tartalomból:

Teszt: Massey Ferguson 7720 DynaVT – Kimagasló technika, bőví­thető vezérlés

Az MF 7720 DynaVT (136 kW/185 LE névleges teljesí­tmény az ISO 14396 szerint) a nagyon jó teljesí­tményértékeivel és a menet közben tapasztalható kiváló komfortérzetével kelt jó benyomást. Továbbra is hiányoltunk azonban a vezérlésnél egy olyan terminált, ami jobban megfelel a gyakorlat igényeinek.

Teszt: New Holland T.230 AC – A kicsi nagy

A 200 lóerős kategóriában a New Hollandnál a következő választási lehetőségünk van: T7.225 vagy T7.230 modell mindkét traktor 132 kW/180 LE névleges és 165 kW/225 LE maximális teljesí­tményű. Elvashatják, hogy a nagy traktorok közötti kicsi T7.230 AC modellt mi különbözteti meg a T7.225 AC modelltől, ami a kicsik között nagynak számí­t, és mi mindent tapasztaltunk még ezen kí­vül is.

Gyorsteszt: Krone RX 400 GD kétfunkciós rendfelszedő kocsi – Az új középkategória

Az új dimenziójú Krone ZX bemutatkozása után megjelent az eredeti ZX sorozat (ZX 400 500) utóda is. Megmutatjuk í–nöknek, hogy mit tud az új RX modell.

Gyakorlati teszt: Väderstad Tempo V – A svéd gyorstüzelő vetőgép

A Tempo vetőgépet nagy sebességekhez tervezték cukorrépa vetésénél is. Leteszteltük, hogy mennyire pontos még a munkavégzés 16 km/h (!) sebesség mellett.

í–sszehasonlí­tó teszt: Négyszer 75 lóerő összehasonlí­tása

A 75 lóerős kategória az egyik legkeresettebb traktorok közé tartozik. Ez elegendő ok számunkra, hogy a kategória négy képviselőjét egy teszt során alaposabban szemügyre vegyük. A négy traktor a következő: Deutz-Fahr 5080D, John Deere 5080G, KubotaM7060, valamint a Steyr 4075 Kompakt.

í–sszehasonlí­tó teszt: Melyikben utazik a legjobban? Traktor vezetőfülkék összehasonlí­tó tesztje.

Melyiken a legjobb fel- s leszállni? Van valahol hely egy hűtőtáskának és a mobiltelefonnak? Kilenc jelenlegi traktor vezetőfülkéjét hasonlí­tottuk össze ezek alapján az egyszerű követelmények alapján. Elvashatják az érdekes eredményt.

Case IH, Claas, Deutz-Fahr, Fendt, John Deere, Massey Ferguson, McCormick, New Holland és Valtra traktor az összehasonlí­tásban.

Érdekességek a Profi Magazin 1. számából:

Teszt:

Case IH Puma 175 CVX  Nagyobb teljesí­tmény, kevesebb negatí­vum
A StageIV károsanyag-kibocsátási norma (Tier 4final) bevezetésével a Case IH jelentős fejlesztés alá vonta a Puma modelleket és egy új csúcsmodellt dobott piacra. Alaposan szemügyre vettük az új Puma 175 CVX modellt, amelynek motorja most 132 kW/180LE névleges-, valamint 166 kW/225 LE maximális teljesí­tménnyel rendelkezik, és kevesebb hiányosságot fedeztünk fel nála.

Gyakorlati teszt

A Kuhn GA 8731 középső rendképző, rendrakó A Kuhn programjában megjelent egy új rendképző gép, a GA 8731 Giro. Alaposan teszteltük a gépet.

Gyorsteszt

Medvék báránybőrben: Yamaha Kodiak 700 és Grizzly 700 EPS ATV-k (quadok) összehasonlí­tása

Új felépí­tésű 12 méteres tárcsa: Amazone Catros+ 12003-2TS rövidtárcsás borona

8 soros vetőgép 4 kerékkel: Kverneland Optima TF profi vetőgép kukoricavetéshez

Kompakt hiánypótló: Bobcat TL 358 +Agri teleszkópos rakodógép

Technika

Erős fény, jó látási viszonyok! 10 különböző LED munkaterület-megvilágí­tó fényszóró összehasonlí­tása.

A Profi magazin tartalma csak előfizetőknek érhető el! Részletek itt: http://profimagazin.hu/elofizetes/

Hirdetés

Fókuszban

Facebook