profimagazin

Technika

Indiai cég a világ egyik legnagyobb traktorgyártója

A Sonalika mintegy 100 országba exportálja termékeit, jelenleg 80.000 darab traktor gördül ki a gyárakból.

Létrehozva:

|

Az indiai Punjob tartományban található Sonalika ITL (International Tractor Limited) akár évi 300.000 db traktor előállítására is képes – írja a Eilbote.


Az ITL Indiában a legnagyobb traktorgyártók közé tartozik – fotó: Sonalika

Az éves árbevétele meghaladja az 1 milliárd amerikai dollárt, 5000 dolgozónak ad munkát.

Mintegy 100 országba exportálja a traktorait, főleg Ázsiában, de Európában és Észak-Amerikában is vannak kereskedői.

Jelenleg 20 és 90 LE közötti kategóriában gyárt traktorokat. Ezekhez a Mitsubishi-től vásárol motorokat, de saját motorgyártással is rendelkezik. A saját gyártás mellett az olasz Carraro Agritalia-tól is érkeznek sebességváltók és tengelyek a traktoraikhoz.

Jelenleg három Solis traktorszériát gyártanak. Az „S” széria 20-90 LE, az „N” széria 60-90 LE és a „H” széria 20-30 LE közötti motorteljesítményekkel készül. Az „S” szériánál a közeljövőben megjelenik a 120 LE-s változat is.

A közelmúltban a japán Yanmar 30 %-os részesedést szerzett az ITL vállalkozásban és vezérletével elkezdődött a 100 LE feletti traktorok fejlesztése is.

Saját fejlesztésben elindították egy hathengeres traktormotor család fejlesztését is. A Yanmar színrelépésével valószínűleg a Mitsubishi motorok háttérbe szorulnak majd, annál is inkább, mivel a Yanmar már rendelkezik Tier 5-ös/Stage V-ös kategóriájú motorokkal is. A Solis traktorok 20,26,50,75 és 90 LE-s változatban a magyar piacon is elérhetőek.

agrotrend.hu / Eilbote

Hirdetés

Fókuszban

Facebook