profimagazin

Technika

Európa legnagyobb mezőgazdasági használtgép-aukciója.

A felvonultatott gépek mintegy 90%-a új gazdára szokott találni. Évről évre a németországi Meppenben tartják meg a használt mezőgazdasági gépek és traktorok legnagyobb európai gépaukcióját (árverését) – olvasható az Eilbote oldalán. Ebben az

Létrehozva:

|

A felvonultatott gépek mintegy 90%-a új gazdára szokott találni.

Évről évre a németországi Meppenben tartják meg a használt mezőgazdasági gépek és traktorok legnagyobb európai gépaukcióját (árverését) – olvasható az Eilbote oldalán.


Ebben az évben több mint 1000 db gép került árverésre – illusztráció: proplanta.de

Többnyire traktorok és kombájnok voltak az elárverezett gépek között, de egyéb

  • betakarí­tógépek,
  • bálázók,
  • talajművelő és vetőgépek,
  • permetezők és műtrágyaszórók

is szép számmal szerepeltek.

Ugyancsak jelentős volt a felhozatal önjáró rakodókból, hofladerekből és pótkocsikból is.

Az aukcióra adószámmal térí­tésmentesen, kaució nélkül regisztrálhattak az érdeklődők. Az aukcióra benevezett gépek hónapokkal az árverés előtt felkerültek az internetre az aukciót bonyolí­tó Ritchie Bros Meppen Team honlapjára, amelyet az érdeklődők részletes adatokkal együtt megismerhettek, valamint az árverés előtt egy héttel kiállí­tásra kerültek az aukció helyszí­nén is, ahol az érdeklődők szemrevételezhették azokat.

Az árverés során a gépek felvonulnak a fedett lelátókon helyet foglaló érdeklődők előtt, akik számtárcsák felmutatásával licitálhatnak az egyes gépekre.

A licitálók között legtöbben olyan gazdák voltak, akik gépet kerenek, de megtalálhatók közöttük bel- és külföldi használtgép-kereskedők is. Ez utóbbiak egy része Kelet-Európából és a Közel-Keletről érkezett. A meppeni használtgép-aukció a legsikeresebbek közé tartozik, mivel a felvonultatott gépek mintegy 90%-a új gazdára talál az árverés során.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook