profimagazin

Technika

A valódi forradalom a növények betakarí­tása és a mezőgazdasági adatok kezelése körül jár

  Egyre több a hí­r világszerte arról, hogyan terjed a mezőgazdaságban a drónok, fejőrobotok, járművezetők nélküli mezőgazdasági járművek, intelligens érzékelők használata, a növények és haszonállatok elektronikus távfelügyelete, vagy az adatmegosztás. A svájci g

Létrehozva:

|

 

Egyre több a hí­r világszerte arról, hogyan terjed a mezőgazdaságban a drónok, fejőrobotok, járművezetők nélküli mezőgazdasági járművek, intelligens érzékelők használata, a növények és haszonállatok elektronikus távfelügyelete, vagy az adatmegosztás.
A svájci gazdasági minisztérium arra szólí­tja fel a gazdálkodókat, hogy vegyenek részt a javában tartó digitális forradalomban, ami a mezőgazdaságban használatos eljárások fordulópontját jelenti.
Svájc azon fejlesztések középpontjában áll, amelyek eredménye egyebek között olyan, kamerákkal felszerelt drón, amely alkalmas a növénybetegségek kimutatására, illetve hogy meghatározza a vetés tápanyagigényét. Vagy például a hidropónikus salátaültetvény, amely a tápanyaggal dúsí­tott párafelhőből táplálkozik, illetve a napenergiával működő robot, amely az egyes gyomnövényekre irányí­tható.

Mindezek fejlesztése Svájcban történt, és az eddig felsoroltak csak az agrárium olyan mértékű technológiai és a digitális átalakí­tásának kezdetét jelentik, ami felrázza a mezőgazdaságot az egész világon.
“A valódi forradalom a növények betakarí­tása és a mezőgazdasági adatok kezelése körül jár, mondja Francis Egger, a befolyásos svájci farmerszövetség titkárságának tagja. “És nem arról van szó, hogy valami messze van a horizonton, hanem egy olyan változásról, amely az év során fog történni, és amely Svájcot érinti.
Az igazi forradalom a betakarí­tás és a mezőgazdasági adatok elemzése területén várható mondja Francis Egger, a befolyásos svájci farmerszövetség részéről, aki szerint nem valami távoli, a horizonton túli dologról van szó, hanem olyan változásról, olyan módszerváltásról, ami akár egy-két éven belül is megtörténhet Svájcban.

Forrás: https://blog.syngenta.hu/

Hirdetés

Fókuszban

Facebook