Gépesítés

Technika

Jó éve volt tavaly a John Deere-nek

A világvezető multinacionális traktor és mezőgépgyártó konszernje 2019-ben 5 %-kal növelte az összes árbevételét, amely így 39,3 Mrd USD-t (35,7 Mrd eurót) tett ki, és kiemelkedően magas 3,3 Mrd USD-s (3,0 Mrd eurós) nettó nyereséget könyvelhetett el.

Létrehozva:

|

Ez négyszerese az előző évinek. A konszern árbevételén belül a traktor és mezőgazdasági gép üzletág 2019-ben 2 %-kal nagyobb bevételt produkált az azt megelőző évhez képest, amely 23,6 Mrd USD-vel (21,4 Mrd euróval) ért fel. A konszern árbevételének növekedéséhez a gyártott gépek számának növekedése és az árak emelkedése is egyaránt hozzájárult – írja a Profi Magazin.

fotó: pixabay.com

Nőtt a konszernen belül az építőgép és erdészeti gépgyártás árbevétele is. Ezekből is több gépet adtak el, mint egy évvel korábban. A két évre a John Deere kötelékébe tartozó útépítéssel és útépítő gépek gyártásával foglalkozó Wirtgen Group is 4 %-kal növelte 2019-ben az árbevételét, amely így 11,22 Mrd USD-t (10,13 Mrd eurót) tett ki.

A konszern menedzsmentje 2020-ra a mezőgép profilban 5-10 % közötti árbevétel visszaesést prognosztizál. Észak-Amerikában – 5 %-kal számolnak. Európában a mostani szinten alakulhat a piac.

Az ázsiai és a dél-afrikai eladásaiknál és Dél-Afrikában lehetnek bizonytalanságok az eladásokban. Az útépítéseknél dekonjunktúra várható. Az építőipari és erdészeti gépek gyártásában – 10 % is bekövetkezhet.

agrotrend.hu / Profi Magazin

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook