Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Gépesítés

Technika

A teherautó megállt: a traktor majdnem leesett a pótkocsiról

Szerencse, hogy a traktor nem esett le a pótkocsiról, mondja a Wolfsburgi rendőrség. A Deutz traktor fékjét nem húzták be, csak a vékony hevederek tartották.

Július 19-én egy autóvezető egy feltűnő járműszerelvényt vett észre Helmstedt közelében az 1-es főúton, és ezt telefonon jelentette a rendőrségnek. Később a rendőrök megállították a teherautót egy országúton – írja a TopAgrar.

A rendőrség szerint csak idő kérdése volt, hogy a traktor leessen. (A kép forrása: rendőrség)

A Hildesheim körzetből származó 63 éves sofőr Bördekreis térségébe akart vinni a traktort, és felrakta egy 10 tonnás utánfutóra. A pótkocsit egy 7,5 tonnás teherautó húzta. Tudta, hogy az autópályán a vezetés veszélyes lett volna, ezért a Helmstedt közelében lévő főúton haladt.

A sofőr és a jármű ellenőrzésekor a tisztviselők megállapították, hogy nem rendelkezik a szükséges vezetői engedéllyel. A traktort csak ideiglenesen rögzítették, két túl gyenge hevederrel, amelyek csak a tengelyek köré voltak csavarva. A traktor már jobbra csúszott, és közel volt ahhoz, hogy leessen a pótkocsiról. Ezenkívül a légféket sem csatlakoztatták rendesen.

A Magdeburger Warte parkolójában véget ért az út, és a tovább haladást megtiltották. A hildesheimi férfi nagy bírsággal és perrel néz szembe.

Az autópályán leesett egy Fendt traktor

Ilyen baleset már történt július 23-án. Egy Fendt esett le egy mélyrakterű kocsiról az A96-os úton. Ráesett a védőkorlátra, és felborult az autópályán.

agrotrend.hu / TopAgrar

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés