Gépesítés

Technika

A CLAAS a digitális jövőbe fektet be

A CLAAS a digitális jövőbe invesztál és lefektette az új elektronikai fejlesztési központja alapkövét a dél-alsó-szászországi Dissenben.

Létrehozva:

|

– Az információs és kommunikációs technológiák meghatározó szerepet töltenek be a CLAAS jövőjében. A helyszín gondos kiválasztása után nagyon örülünk, hogy most a tényleges építkezés is elkezdődött – mondja Thomas Böck, aki a technológiáért és rendszerekért felel a CLAAS vállalatcsoport vezetésében.

Alapkőletétel a CLAAS E-systems új központjánál; balról: Uwe Teltschik (MBN Bau AG), Volker Claas (CLAAS társasági tag), Theodor Wilken (elnökségi szóvivő MBN Bau AG), Dr. Michael Lübbersmann (Osnabrück kerületi közigazgatási körzet vezetője), Lothar Kriszun (CLAAS vállalatcsoport vezetés szóvivője), Cathrina Claas-Mühlhäuser (CLAAS felügyeleti tanács elnöke), Thomas Böck (CLAAS vállalatcsoport vezetés, technológia és rendszerek), Reinhold Claas (CLAAS társasági tag), Dr. Carsten Hoff (CLAAS E-Systems ügyvezetője), Hartmut Nümann (Dissen polgármestere), Rainer Spiering (MdB).

A nemzetközi mezőgazdasági vállalat kétszámjegyű milliós összeget fektet be Dél-Alsó Szászországban.

Az építési munkálatok mintegy 5 hektáros földterületen közvetlenül a disseni autópálya-kijáratnál a következő év folyamán fejeződnek be.

A CLAAS E-Systems jövőbeni épületének látványterve Dissenben

A házigazda a CLAAS E-Systems lesz az új fejlesztési központban. A CLAAS 2014-ben a saját elektronikai szakértelmét az új leányvállalatába csoportosította. Több mint 150 alkalmazott fejleszt vezérlő készülékeket, elektronikai technikákat, terminálokat, kamera rendszereket, műholdas jellel működő automatikus kormányzási rendszereket, és sok más megoldást a növekvő digitális hálózatú mezőgazdaság számára. A CLAAS E-Systems munkatársai különböző CLAAS leányvállalatokból érkeztek: Güterslohból, Harsewinkelből, Bad Salgauból, Paderbornból, valamint Dániából.

Hozamtérképezés – egy példa a "precíziós gazdálkodásra"  

A CLAAS már 1998-ban megszerezte az egyik vezető mezőgazdasági szoftver céget és sikeresen integrálta a vállalatba. Azóta Güterslohban EASY márkanév alatt kínálnak hatékonyságnövelő technológiákat. A CLAAS egyik vezető szállítója lett a precíziós gazdálkodás terén kínált megoldásoknak és számos díjat nyert a különböző fejlesztéseivel.

agrotrend.hu / AXIÁL Kft.

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook