Események

Partnereink eseményei

Épülőben az agrárinnovációs hálózat

Arra kell törekednünk a következő időszakban, hogy az agrárgazdálkodói igényekre a kutatás fejlesztés területén megoldást találjunk, hangsúlyozta Feldman Zsolt helyettes államtitkár a magyar agrárium kutatás-fejlesztésének európai uniós lehetőségeiről tartott konferencián

Az államtitkár nyitóbeszédében bemutatta Magyarország bioalapú gazdaság területén meglévő kiaknázatlan kapacitásokat, valamint kifejtette az új kapcsolatok, együttműködések, a nemzeti és nemzetközi hálózatok kialakulásának fontosságát a kutatásfejlesztés keresleti és kínálati oldalán.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet és a Nemzeti Agrár Innovációs Központ által megszervezett konferencián a Bizottság munkatársai részletes tájékoztatást adtak a Horizon2020 Élelmiszerbiztonság, fenntartható mezőgazdaság és erdészet, tengerkutatás, tengeri és belvízi kutatás és a bioalapú gazdaság területén megnyíló kutatásfejlesztési pályázati lehetőségekről.

John Bell, az Európai Bizottság kutatás és innovációs igazgatója bemutatta az EU Bioalapú Gazdaság Stratégiáját és rávilágított Magyarország ígéretes kutatás-fejlesztés potenciáljára a bioalapú gazdaság tématerületén. Hangsúlyozta továbbá, hogy segítséget kell nyújtani az agrárgazdasági oldal, kutatokkal és más ágazati szereplőkkel való együttműködésben annak érdekében, hogy bioalapú gazdaság területén hozzáadott érték előállítása váljon lehetővé, munkahelyteremtés mellett.

Juhász Anikó, az Agrárgazdasági Kutató Intézet Főigazgatója elmondta, hogy kutatóként nagyon fontosnak tartja az EU innovációs politikáját, annál is inkább, mert a Horizon2020 kiírásaira történő pályázás megköveteli a tagországok együttműködését és lehetővé teszi egy közös nyelven, a kutatásfejlesztés nyelvén történő kommunikációt. Hangsúlyozta, hogy az OMÉK egy kiváló lehetőség, arra hogy a kutatásfejlesztés, mint termék eljusson a végfelhasználóhoz az agrárgazdasági szereplőkhöz.

mti
 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés