Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

4x4

Technika

SsangYong Musso Grand: munkára és kalandra teremtve

A dél-koreai SsangYong márka neve visszafordíthatatlanul egybeforrt a rendkívüli teljesítményű és minőségű összkerékhajtású járművekkel. A márka fennállásának közel 70 éve alatt minden egyes SsangYong Modell magában hordozta a márka terepjárós tradícióját és az azzal összefüggő sokéves tapasztalatot, valamint az innovációra való törekvést egyaránt. Nincs ez másképp a márka tekintélyt parancsoló, robusztus megjelenésű, munkára és kalandra termett pickup-ja, a Musso Grand esetében sem, ami nagyobb, mint valaha, és biztonságosabb, mint eddig bármikor. A munkára és kalandra született pickup elérhető a Wallis Motor kínálatában is.

A dél-koreai SsangYong a kezdetek óta az összkerékhajtású járművek specialistája, a kiemelkedő minőségű négykerékmeghajtású modellek pedig egyre közkedveltebbek a magyar vásárlók körében is: Schumann György, a SsangYong üzletágvezetője elmondta, hogy Magyarországon 2021-ben összesen 1000 darab SsangYong talált gazdára, ami 15,47 százalékos növekedést jelent egy év alatt. Az 1954-ben alapított márka Musso Grand pickup-jának elődje a MUSSO Sports P100-as modell volt, amit 2002 és 2005 között gyártottak. A mai, modern Musso Grand pedig, ami 2018-ban debütált a piacon, megérdemelten élvezi a fogyasztók rokonszenvét.

Szabadság és robusztusság négy keréken

Az új Musso Grand nem csak formájában megnyerő, hanem birtokában van a klasszikus pickup-erényeknek is: maximális hatékonyság, rendkívüli robusztusság, praktikus karosszériával kombinálva. A Grand Musso minden körülmények között ideális partner az úton. Schumann György elmondta, hogy az újonnan fejlesztett „Quad” létraalváz keret, a hosszú élettartamú és megnövelt hasmagasságú karosszéria, akár 6 légzsák, a legújabb technikai megoldások és a maximális biztonságot szolgáló biztonsági rendszerek garantálják, hogy a Musso Grand minden helyzetben biztonságot nyújt.

Funkcionalitás a legnagyobb teljesítményért

A motor és a váltómű teljes összhangban és harmóniában dolgozik együtt. Az erőteljes 2.2 e-XDI dízelmotornak köszönhetően (202 LE 3800-as fordulatszámon és akár 441 Nm-es maximális nyomaték 1600-2600-as fordulatszámon – 6 fokozatú automata váltóval) a Musso Grand akár 3 tonnát is képes vontatni (fékezett, 6AT váltó). Az AISIN hatfokozatú automata váltó optimális fokozatkiosztása a legkülönbözőbb vezetési körülmények között is biztosítja a megfelelő erőátvitelt. Az üzletágvezető kiemelte a Musso Grand összkerékhajtása kapcsán, hogy a kapcsolható technikának köszönhetően a vezető dönti el, hogy az autó összkerékhajtása mikor legyen aktív. A platófelület praktikusan szilárd műanyagburkolattal van borítva, valamint minden sarokban rögzítőszem található a rakomány egyszerű és biztonságos rögzítése érdekében.

Modern technikával a legnagyobb biztonságért

Schumann György kiemelte, hogy az új Musso Grand ultramodern innovációinak segítségével tökéletesen felkészült a mindennapi kihívásokra: a számtalan biztonsági-, kényelmi- és asszisztens-rendszer képes idejekorán figyelmeztetni az esetlegesen kritikus helyzetekre és segíti a vezetőt a veszélyek elkerülésében. Alapfelszereltségében megtalálható a holttér-figyelő rendszer (BSD), a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDW), a hátsó keresztforgalomra figyelmeztető (RCTA), az éberség felügyeleti rendszer (DAW), az autonóm vészfékező rendszer (AEB), a távolsági fényszóró asszisztens (HBA), valamint további modern vezetéstámogató rendszerek, mint például a vészfékezés-jelző (ESS), a lejtmenet-vezérlő (HDC) és a visszagurulás-gátló (HSA).

Az új Musso Grandót a szakértők úgy tervezték, hogy a legváratlanabb helyzetekben is megvédje utasait, hiszen összesen 6 db légzsák is elérhető az autóhoz, a biztonsági övek becsatolására pedig hangjelzés figyelmeztet, valamint differenciálzár is gondoskodik a biztonságról, ha a kerék kipörög vagy elemelkedik a talajtól. Az első üléseken utazók épségét ezeken túl az összecsukló kormányoszlop, az előfeszítővel és erőhatárolóval ellátott első biztonsági övek és aktív fejtámlák is védik.

Kényelem kompromisszumok nélkül

Úton lenni a Mussóval nem egyszerűen kellemes, hanem egyenesen élvezet – a kompromisszumok nélküli kényelmet számos funkció és gondosan kialakított részlet teremti meg.

A kormányoszlop állítható, így minden vezetői alkathoz hozzáigazítható. A fűthető kormánykerékbe integrált kezelőgombok közvetlen hozzáférést biztosítanak az információs, szórakoztató és navigációs rendszerekhez csakúgy, mint a sebességszabályozóhoz. Alacsony sebességnél és parkolási manőver során négy kamerás rendszer segíti a vezetőt, melyek képe 3D-ben jelenik meg a kijelzőn, így a tolatás és a parkolás még egyszerűbbé válik – különösen a parkolási asszisztens segítségével. Az üzletágvezető hozzátette, hogy a kényelemhez hozzájárul egy 360°-os körpanorámás 3D kamerarendszer, a Supervision műszerfal fordulatszám-kijelzővel, és egy 9,2”-os nagyfelbontású érintőképernyős kijelző a navigációs rendszerhez, integrált Apple CarPlay és Google Android Auto alkalmazással.

Az ergonomikusan kialakított belső térben minden kezelőszerv kényelmesen elérhető közelségben van. A tárolórekeszek és kényelmi felszerelések tovább növelik a komfortérzetet és segítik a rendszerezést. A kényelmes, ergonomikus, fűthető és kiegészítő szellőzéssel ellátott vezető- és utasülés a nehéz munkafeladatokat is kellemes vezetési élménnyé teszi. A Musso Grand belső terének lapos padlójának köszönhetően a hátsó üléseknél még nagyobb a hely, ezen kívül a hátsó ülések 27°-ig lehajthatók. A B-oszlop erős kapaszkodója a hátsó üléseken utazók ki- és beszállását könnyíti meg. A középkonzol a pohártartók mellett 12 V-os aljzatot és USB-csatlakozót is kínál.

Megkapó és határozott külső

Schumann György elmondta, hogy az elegáns és egyúttal kifejező frontdizájn középpontjában a tekintélyt parancsoló hűtőrács áll, vízszintes krómozott hidakkal. A dinamikus vonalak, amelyek a hűtőrácstól indulva a motorháztetőn át oldalt folytatódnak, a frontrész erőteljességével együtt kiemelik a Musso Grand vonzó megjelenését. A jellegzetes pickup-hátsó, vonalaiban tovább viszi a markáns frontkialakítás jegyeit, ezzel létrehozva a karosszéria harmonikus lezárását. Az autó orrésze és oldalsziluettje szilárdságot sugárzó vonalak és hajlított felületek markáns keveréke, míg a kerek ködfényszórók a kifinomultság érzetét nyújtják. A külső visszapillantótükör beépített irányjelzővel és jármű melletti területvilágítással van felszerelve, a Xenon fényszórók pedig LED-es nappali menetfénnyel. A hátsó lámpák markáns ívekkel egészítik ki a Musso Grand megjelenését. A jármű dinamikus megjelenését a keréktárcsák koronázzák meg, melyek négyféle verzióban érhetők el: 17”-os, 18”-os, illetve 20”-os könnyűfém, illetve fekete fényezésű 18”-os könnyűfém keréktárcsákkal.

agrotrend.hu / Wallis Motor

 

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés