A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a szőlőiskolát üzemeltetők figyelmét a hivatal honlapján elérhető új nyomtatványra. A Nébih a ‒ többpéldányos, papíralapú űrlap helyett használható ‒...
A Wine Barabas családi pincészet Ördöngösfüzesen készíti különleges aromájú borait. Az édesapa, Barabás Stefan 1990-ben kapta vissza földjeinek egy részét, és azonnal másfél hektár szőlőt telepített...
Kétféleképpen is megközelíthetjük a kérdést: gondolhatunk arra, hogy mennyi ideig tartható el egy palack bor felbontás nélkül, és arra is, hogy felbontás után mennyi ideig áll...
A kajszin, a szilván, a cseresznyén és a mandulán is erősödik a levéllyukacsosodást okozó gombának, a sztigminának a fertőzése. – írja legújabb növényvédelmi előrejelzésében Zsigó György...
A március végét követő lanyhább kereslet most felélénkült, és az újtermésű áru érkezése ellenére is jelentősen emelkedett a fehér káposzta ára a lengyel piacokon. Az idei...
A KSH adatai szerint Magyarországon 1,2–1,5 ezer hektárról 5,0–6,7 ezer tonna spárgát takarítottak be az elmúlt években. Szakértők szerint a hirtelen jött felmelegedés miatt az idén...
Az elmúlt években számos kihívás nehezítette a baromfiágazat helyzetét, a különböző járványok, a háborús infláció miatt visszaeső kereslet és az EU normáit be nem tartó (brazil,...
Mi, magyarok szeretjük a tejet és a tejtermékeket, az elmúlt évek viszont alaposan átalakították a fogyasztási szokásokat és a keresletet. A fogyasztók egyre inkább a saját...
A 15. héten kialakult 62,5 euró/100 kg-os árszint két hónapja változatlan az osztrák nagybani piacokon. Május közepén a sárgarépa értékesítése továbbra is nyugodt mederben folyik: a...
Az agrártárca kiemelt figyelmet fordít élelmiszeripar támogatására, ennek érdekében 750 milliárd forintot különítettek el az ágazat fejlesztésére – jelentette ki köszöntőbeszédében dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium...