Élelmiszergazdaság

Piac

Újraértékelik az élelmiszer-adalékanyagokat, hogy csecsemők is fogyaszthassák

Novemberben egynapos műhelymunkát fognak tartani a munka jelenlegi állapotáról.

Létrehozva:

|

A 1333/2008/EK rendelet szerint az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságnak (EFSA) az Európai Unióban 2009. január 20. előtt engedélyezett élelmiszer-adalékanyagokat újra kell értékelni – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara oldalán.

Jelenleg olyan élelmiszer-adalékanyag újraértékelésén dolgoznak, melyeket a 16 hetesnél fiatalabb csecsemők részére történő felhasználásra szánnak.

A hatékonyság érdekében az Európai Bizottság felkérte az EFSA-t, hogy az élelmiszer-adalékanyagok kockázatértékelése mellett foglalkozzon a vizsgált anyagok hiányos adatait illetően. Az üzleti és más érdekelt feleket felkérik arra, hogy egyes esetben technikai és toxikológiai adatokat szolgáltassanak az adott adalékanyaggal kapcsolatban.

Az EFSA novemberben egynapos műhelymunkát fog tartani a folyamatban lévő munka állapotáról.

Az EU szervezetei, nemzetközi szervezetek, nemzetközi hatóságok, nem kormányzati szervezetek, az ipar, a kutatás és az egyetemek képviselői csatlakozhatnak az eseményhez. A résztvevőket megkérik arra is, hogy segítsenek a műhelymunka kialakításában javaslataik megküldésével, melyet a FIP@efsa.europa.eu címre várnak.

Az eseményről és a regisztrálásra vonatkozó további információkat az EFSA honlapján fogják közzétenni.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook