Élelmiszergazdaság

Piac

Új tagokat vár a Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter

Már több mint fél évtizede működik a Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter, mely Somogy, Tolna és Baranya megyék élelmiszeriparának főbb szereplőit fogja össze. A szerveződés az iparági versenyelőnyök koncentrálódásának kiaknázása érdekében jött létre. Most új tagok jelentkezését várja a Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter.

Az összefogás tagjai a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) támogatásával közösen fejlesztik piacukat, pályáznak és megosztják egymással az iparági tudást is.

A klaszter tagjai között olyan országosan is ismert vállalkozások találhatók, mint a Fino-Food Kft. vagy a Kométa '99 Zrt. Ezen nagyobb cégek mellett azonban jól megférnek a régió kisebb élelmiszeripari vállalkozásai és a Kaposvári Egyetem, a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a NAK is. Azonban a klaszter előnyök kihasználásának fontos feltétele a megfelelő méret, ezért a jelenleg 15 tagú szervezet kampányt indított létszámának bővítése érdekében.

A jövőben cél, hogy a tagok még erőteljesebb közös innovációs és beszerzései tevékenységet folytassanak, melyet a Kaposvári Egyetem, mint a régió egyik tudásbázisa segít fejlett infrastruktúrájával. A kampány első mozzanata a 2016. június 29-én, Kaposváron megtartott tagtoborzó ülés volt, amin szép számmal vettek részt a helyi élelmiszeripar képviselői. Ezek a cégek már felismerték, hogy a klaszter által nyújtott előnyök minden vállalkozás számára hasznosak lehetnek és a gazdaságos és sikeres működés alapját biztosíthatják, ezért hamarosan benyújtják csatlakozási kérelmüket a szervezethez.

A szerveződés a továbbiakban is várja az érdeklődő iparági és kiszolgáló iparági vállalkozások, egyéni vállalkozók jelentkezését.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés