Egyes ősgabonáknak kiemelkedő a beltartalmi értékük és könnyebben tolerálják őket az ételérzékeny fogyasztók – hangsúlyozzák az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) hétfői közleményében, amelyben a hazai termelésű,...
Ma már a megkérdezett németek fele korlátozza tudatosan húsfogyasztását, és csak minden ötödik német eszik naponta húst – írja a FruitVeB. A Német Szövetségi Élelmezési és...
Budapesten is elindítja a külföldön már népszerű újrahasználható csomagolási programját a Wolt. A kezdeményezéssel a Wolt az éttermekben használt csomagolóanyagok mennyiségét és környezeti hatását csökkenti, hozzájárulva...
Hagyományteremtő szándékkal idén először őszi szezonális ellenőrzés-sorozatot rendelt el dr. Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár. A rendhagyó mustra, a Nébih koordinálásával, 2023. október 16....
A vízkészleteink megbecsülésével és fenntarthatóbb kezelésével tisztább jövőt biztosíthatunk. A globális és regionális vízhiány okozta élelmezési kihívásokat mutatta be az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO),...
Október 13-14-én rendezi meg – Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármesterének fővédnöksége mellett – az Univer Product Zrt. Kecskemét-Hetényegyházán, az első Erős Pista Fesztet. Az ingyenes eseményen...
Az Európai Bizottság újabb magyar sajt elnevezését jegyezte be, ezzel 86-ra emelkedett az uniós oltalom alatt álló magyar földrajzi árujelzők száma, így már 33 élelmiszer, 38...
Az elmúlt években a tojástermelése és fogyasztása is külön statisztikán látható, az árváltozásokkal együtt. agrotrend.hu / MTI
Szeptemberben az egy évvel korábbi szinten stagnáltak átlagosan a fogyasztói árak Kínában, az élelmiszerek árcsökkenése azonban felgyorsult a pekingi központi statisztikai hivatal, az NBS pénteki jelentése...
A világ legnagyobb élelmiszer- és italipari szakvásárát, az Anuga-t, 2023. október 7. és 11. között rendezték meg Kölnben. A 200 országból érkező mintegy 140.000 látogatóval és...