Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Élelmiszergazdaság

Hamarosan itt a pálinka- és hurkaverseny

Már 14. alkalommal tartják meg az Ormánsági Fehérhurka Fesztivált Sellyén, február 10-én.

A finom ízek és a felhőtlen hangulat garantált, a szervező Sellye Városi Művelődési Házhoz a sztárséf, Kovács Lázár társszervezőként csatlakozott. A helyszínen vele is lehet majd találkozni. Nagy Attila polgármester elmondta, az idei rendezvény is igazán színvonalasnak ígérkezik és a csapatokat, versenyzőket és látogatókat egyaránt szeretettel várják. Azt pedig a szervezőktől tudtuk meg, hogy a helyszín változatlan, a Kistermelői Piac, ám idén nagyobb sátorral várnak.

Az idei évre készültek egy újdonsággal, mely az Ormánság Tallér nevet viseli. Ennek segítségével a résztvevő csapatok vissza tudják nyerni a nevezési díjat. Ezt a látogatók egy standon, a helyszín tudják megvásárolni. A vendégek ezzel a tallérral tudnak majd mintegy kóstolójegyként fizetni az ételért a csapatoknál. A rendezvény végén pedig a csapatok ahány tallért összegyűjtöttek annyinak visszakapják az árát.

Forrás: pxhere.com

Február 10-én 8 órakor indul a regisztráció és az alapanyagok átadása, fél 9-kor pedig a megnyitót követően el is indulhat a sertés versenyszerű feldolgozása. Majd 13 órakor lesz az elkészült ételek – fehérhurka, véreshurka, kolbász– és a terített asztalok zsűrizése, ezt követi 14 órakor az eredményhirdetés. Lehetőség lesz kézműves sör, kürtőskalács, édesség, töltött káposzta, disznóságok és kézműves termékek vásárlására a helyszínen. A csapatok jelentkezését még február 5-ig várják.

A rendezvényt böllér bállal zárják, melyre előzetesen jelentkezni kell. Az erdélyi társtelepülésről Nyárádselyéről érkező Csillag zenekar fog zenélni, tombola is lesz. Az egész napos jó hangulatról pedig a Forte Brass Band gondoskodik majd.

Hagyományosan, a fehérhurka fesztivállal egy időben rendezik meg a 10. Ormánsági Pálinkaversenyt is. Ennek eredményhirdetése is február 10-én lesz. A szervezőktől megtudtuk, hogy a pálinkaversenyre február 8-ig lehet nevezni. A korábbi években elfogadták műanyag palackban is a pálinkát, ám idén csak üvegben adható le. Fajtánként fél litert kell leadni, üvegenként ezer forint a nevezési díj.

agrotrend.hu / bama.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés