Az egészséges élelmiszer kapcsán először sokunk talán egy nehezen kimondható vagy távoli tájakról érkező összetevőre gondol. Pedig az egészséges élelmiszer titka gyakran az egyszerű összetevőkben rejlik.
Az uniós tagállamok közül Ausztriában a legdrágább a hús, ahol az uniós átlag csaknem másfélszeresébe kerül, de Luxemburgban, Franciaországban, valamint Hollandiában is jóval az átlag feletti...
Nagy lendületet vehet az argentin sertéshús-termelés, ha megvalósul az erre irányuló, a kormányzat támogatását élvező terv. Eszerint a jövőben a dél-amerikai ország óriási mennyiségben exportálna sertéshúst...
Tengeri eredetű élelmiszerek műanyagtartalmát vizsgálták meg Ausztráliában. Nem túl örömteli az eredmény.
A ENSA MAZSOLA 100 g elnevezésű termék minősége nem megfelelő, ezért biztonsági okokból az ENCINGER SK SRO által gyártott, a megadott azonosítókkal rendelkező terméket visszahívja az...
Szeptember 5-én az Etyeki Látogatóközpont ad helyet a VIII. Magyar Sajtmustrának, mely idén egy sajtversenyből és egy szakmai konferenciából áll.
Átlagosan 17 százalékkal drágultak a zöldségek, gyümölcsök az egy évvel korábbi árakhoz képest. Az okok kereshetők az időjárásban, a kereslet-kínálat alakulásában, de az sem mindegy hogy...
A FAO élelmiszerár-indexe átlagban 94,2 pont volt 2020 júliusában, ami 1,1 ponttal (1,2 százalékkal) magasabb júniushoz képest. Ezzel már második hónapja nőttek az élelmiszerárak. Ennek köszönhetően...
A Lidl Magyarország tartósan csökkenti a friss magyar sertéshús fogyasztói árát. Az árcsökkentés közel 20 terméket érint, a mérséklés mértéke kilogrammonként akár 150 forintot is jelenthet,...
Már a második hónapja, hogy nőnek a nemzetközi élelmiszerárak, a júliusi drágulást a növényi olajok és a tejtermékek generálták – adta hírül az ENSZ jelentés. Az...