Világviszonylatban nagyjából 1,3 milliárd tonna, ebből hazánkban mintegy 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik évente, azaz a megtermelt élelmiszerek mintegy egyharmada kárba vész.
Cseh állampolgárok jelentős része úgy véli, hogy a hazájában megvásárolt márkás termékek rosszabb minőséggel érhetőek el, mint nyugatabbi országokban található társaik. Vásárlásaik során nagyítóval tanulmányozzák a...
Sok ipari szereplő nyilvánvaló meglepetésére az almalésűrítmény-árak relatíve magasan maradtak, miközben az almalé-sűrítmény (és más gyümölcslevek) európai kereskedelme hihetetlenül visszafogott.
A gyenge teljesítményű év után az ukrán fagyasztott gyümölcs és -zöldség exportja 2019 decemberében helyreállt.
A Magyar Élelmiszerkönyv szerint: "a tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett, alvasztással készült savanyú tejszín." Hasonlóan állítják elő, mint a joghurtot, a...
A legmagasabb inflációjú termékek között túlsúlyban vannak az élelmiszerek. Egy év alatt 19 termék ára emelkedett 10 százaléknál nagyobb mértékben, ebből 14 élelmiszerfajta.
Hat ország (Ausztria, Belgium, Ciprus Görögország, Hollandia és Szlovénia) kilenc táplálkozási felmérésével bővült az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (European Food Safety Office, EFSA) „EU menu” projekt keretében...
Megjelent az Európai Bizottság 2019/2165 végrehajtási rendelete a Coriandrum sativumból nyert koriandermag-olaj új élelmiszerre vonatkozó bejegyzés módosításáról.
Jelentősen, több mint 12 százalékkal emelkedett a banán nagykereskedelmi ára tavaly a 2018-ashoz képest, miközben csökkent az import és a reexport is. A NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet...
A termékfejlesztések kritikus fázisa, hogy a különböző összetevők hogyan tudnak olyan fizikai, biológiai és kémiai elegyet alkotni, amely segít az élelmiszer előnyös tulajdonságainak hangsúlyozásában. Mindemellett figyelembe...