A GlobalData piackutató cég nemrég közzétett felmérése alapján a válaszadók 43%-a arra számít, hogy a vírushelyzet lassan fog javulni országukban. Ezzel összhangban a sör- és almaborfogyasztással...
A gabonatermés és az élelmiszersegély iránti igény egyidejű növekedését jósolja 2020–2021-re a FAO.
Az elmúlt ötven év legrosszabb akácméz termése várható az idén – mondta Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke kedden az M1-en.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta programja ezúttal 32 csemegeuborkát tesztelt. Mondhatni savanyúak az eredmények, hisz 21 termék esetében kellett hatósági eljárást indítani. Megnyugtató azonban, hogy...
A közfoglalkoztatásban három programelem működik évek óta jó színvonalon, igyekeznek egymásra építkezve értéket teremteni, és azt meg is mutatni másoknak. Szép eredménnyel szerepeltek a csanádapácaiak eddig...
A Magyarországon forgalmazott ásványvizek, üdítők és sörök piacát igyekszik rendezni a kizárólagossági szerződések tilalmát célzó törvényjavaslat, amelyet Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke nyújtott be a parlamentnek....
A személyre szabott táplálkozás olyan egyéni igényekre támaszkodó megoldás, amely segít az optimális egészségügyi állapot fenntartásában. Azonban megvalósulásához az élelmiszerüzletek és az ellátási lánc teljes újragondolása...
A nyár közeledtével kezdenek megjelenni a gyümölcsös ízek. Az italok egyre színesebbé és ízletesebbé válnak, amelyeket a fogyasztók előszeretettel osztanak meg ismerőseikkel (pl. Instagram).
Július 15-étől a nem előrecsomagolt gyümölcsöknél és zöldségeknél kötelező lesz feltüntetni a boltokban, milyen országból származnak – derül ki Nagy István agrárminiszter rendeletéből, amely a legutóbbi...
A Cargill tudatosságot vizsgáló globális felméréséből kiderül, hogy a fogyasztók előszeretettel kísérik figyelemmel az élelmiszerek zsiradéktartalmát.