Élelmiszergazdaság

Piac

Majdnem ötödével csökkentek az élelmiszerárak a FAO szerint

Tavaly átlagosan 19,1 százalékkal csökkentek a globális élelmiszerárak a piacon jelentkező többlet hatására, miközben a kereslet csökkent.


fotó: 123rf

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) adatai szerint a figyelembe vett termékfajták – a szemes termékek, az olajos magvak, a cukor, a tejtermékek és a húsfélék – ára átlagosan legalább 15 százalékkal csökkent tavaly. A tavalyi volt a negyedik egymást követő év, amikor csökkentek az élelmiszerárak globálisan a FAO számításai szerint.

Tavaly a legnagyobb árcsökkenést a tejtermékeknél jegyeztek fel:

– a húsárak 15,1 százalékkal, 
– a szemes termékeké 15,4 százalékkal, 
– a cukoré 21 százalékkal, 
– az olajos magvaké 19 százalékkal 
– míg a tejtermékeké 28,5 százalékkal

esett 2014-hez képest.

agrotrend.hu / origo.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés