Élelmiszergazdaság

Piac

Kötelező lesz az élelmiszereken a tápértékjelölés 2016. december 13-tól

Magyarországon már az uniós csatlakozás előtt kötelező volt a tápértékjelölés. A belépést követően csak azokon a termékeken kellett feltüntetni az adatokat, amelyek tápanyag-összetételre vagy egészségre vonatkozó állítást tartalmaztak. Emellett a különleges táplálkozási igényeket kielégítő élelmiszereknél a speciális tápértékadatokról tájékozódhattak a vásárlók.

A hároméves átmeneti időt követően 2016. december 13-tól ismét kötelezővé válik a tápértékjelölés feltüntetése az előrecsomagolt élelmiszereken. A régi-új előírás alól néhány termékcsoport mentesül, például a nyers húsok, a fűszernövények, az étkezési só, az asztali édesítőszerek, a rágógumi, a zselatin, valamint a kistermelői és kézműves élelmiszerek.

A határidőt megelőzően forgalomba hozott, tápértékjelölés nélküli termékek a készlet erejéig a polcokon maradhatnak.

Fotó: 123RF

A tápértékjelölésre vonatkozó alapvető előírásokról a NÉBIH honlapján tájékozódhatnak az érintettek és az érdeklődők.

agrotrend.hu / MTI, NÉBIH

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés