Élelmiszergazdaság

Piac

Az élelmiszergyártás új korszakába léptünk

Az élelmiszergyártás új korszakába lépett a Pápai Hús Kft. A különösen a sonkáiról híres cég kizárólag növényi alapanyagokból álló vegán terméket fejlesztett ki. A Pápai Ízek néven forgalomba kerülő burgerpogácsája és szendvicsfeltétje után már újabb magas fehérjetartalmú vegán termékeken is dolgozik.

Az évszázados élelmiszergyártási tradíciót tovább vivõ társaságnak az a célja, hogy mindenki számára elérhetõvé váljanak a Pápai ízei, amelyekkel a húsevõk sokszínûbbé tudják tenni az étrendjüket, és mostantól akár a vegánok és vegetáriánusok is élvezhetnek – írja a Világgazdaság.

fotó: pxhere.com

Szappanos Péter ügyvezetõ szerint a pápai céget a több mint száz évre visszanyúló élelmiszerelõállítási tapasztalata, szakemberei nem csak arra teszik alkalmassá, hogy kiváló hústermékeket készítsen. Mindehhez ugyanis olyan magas szintû élelmiszerbiztonsági, minõségirányítási színvonalra, gyártási kultúrára és fejlesztési képességre van szükség, amit más termékek elõállítására is lehet hasznosítani.

Itt az ideje, hogy mi, hazai élelmiszergyártók bátor lépésekkel alkalmazkodjunk az átalakuló, sokoldalúbbá váló, újdonságokra nyitottabb fogyasztói igényekhez – állítja Szappanos Péter, aki szerint a pápai cég termékfejlesztésben és -gyártásban is az élére akar állni ennek a változásnak.

Egyre több húsfogyasztó törekszik sokszínûbb étrendre, amelyben nagyobb szerepet kapnak a növényi alapanyagok. Már a legnagyobb gyorséttermi láncok kínálatában is megtalálhatók például a vegán burgerek. Ismert befektetõk villámgyorsan növekedõ új cégei mellett az élelmiszeripar nemzetközi óriásai is fantáziát látnak a növényi alapanyagú, mégis húsos ízû és jellegû termékekben.

Ezt felismerve fejlesztették ki a vállalatnál a kizárólag növényi összetevõkbõl álló vegán termékeiket, a Pápai Ízek néven forgalomba kerülõ kétféle szendvicsfeltétet és a burgerpogácsát.

Ezek amellett, hogy nem tartalmaznak állati fehérjét (ebbõl fakadóan laktózmentesek), egyben szója- és gluténmentesek is. A Pápai vegán termékeinek borsó az alapanyaga, ezért magas a rosttartalmuk, sok bennük a vitamin és az ásványi anyag, viszont kevés a telített zsírsav.

fotó: pxfuel.com

Szappanos Péter szerint a cégüknek az a célja, hogy a húsfogyasztók, flexitáriánusok (a szokásos hal-, hús- és tojásfogyasztás mellett az átlagosnál több növényi táplálékot evõk), alternatív étrenden élõk, vegetáriánusok és vegánok egyaránt élvezhessék a minõségi Pápai termékek ízeit.

A Pápai Ízekkel új vásárlókat nyerhetnek meg, és az eddigi vevõik étrendjét is változatosabbá tehetik. A most folyó piaci bevezetés után a termékcsalád a már zajló fejlesztések eredményeként újabbakkal bõvülhet.

A közel 700 munkatársat foglalkoztató, és az alapanyag-ellátásával további 1800-2000 környékbelinek megélhetést nyújtó Pápai Hús Kft. a látványos termékfejlesztéseken túl a gyártását is korszerûsíti. Kétmilliárd forintos, 2021-ben befejezõdõ beruházásból a sonka, bacon és töltött termékeinek az elõállítását és csomagolását teszi hatékonyabbá. A Pápai Hús a hagyományos termékei fejlesztését sem hanyagolta el: most húsvétkor válogathattak elõször a vásárlók a tavaly életre hívott prémium Mestersonkáik, valamint az extra minõségû Excelsior termékeik teljes kínálatából, és az eladások visszaigazolták a cég elképzeléseit.

agrotrend.hu / Világgazdaság

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés