Élelmiszergazdaság

Piac

A sajtra, mint nyersanyagra vonatkozó EDA-iránymutatást hagytak jóvá

Az Európai Bizottság az élelmiszer-higiéniai szabályok jobb megértésének és azok végrehajtásának érdekében uniós és nemzeti szintű reprezentatív teljes körű útmutatókat tett elérhetővé.

Az Európai Bizottság nemrégiben jóváhagyta az Európai Tejipari Szövetség (European Dairy Association, EDA) útmutatóját a ,,sajt, mint nyersanyag" témában és az Assifonte iránymutatásait a feldolgozott sajtok helyes gyártási gyakorlatára vonatkozóan – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Az Európai Tejipari Szövetség (EDA) iránymutatása tömör és korszerû formában foglalja össze a sajtok magas minõségi és biztonsági megfeleléséhez szükséges információkat. Az EB útmutatója kiegészül a feldolgozott sajtokra vonatkozó iránymutatásokkal is, amelyek az uniós referenciaértéket és a legjobb gyakorlati útmutatót állították össze a feldolgozott sajtipar számára.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés