Agrárpiac

Piac

További lehetőségek a kínai agrárkapcsolatokban

Mezőgazdasági együttműködésről egyeztet Fazekas Sándor Kínában.

Magyarország számára rendkívül fontos a Kínával és a térséggel kiépített kiváló kapcsolat, ugyanígy azok a magas szintű egyeztetések, amelyek

esélyt jelentenek arra, hogy Magyarország legyen az egyik logisztikai kedvezményezettje a régió és az Európai Unió közötti növekvő áruforgalomnak

– jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Pekingben, a Han Changfu kínai mezőgazdasági miniszterrel folytatott egyeztetésén a tárca közleménye szerint.

Kínai látogatásán a földművelésügyi miniszter mezőgazdasági feldolgozóipari együttműködési lehetőségekről tárgyalt Wang Tie-vel, Henan tartomány mezőgazdasági ügyekért felelős kormányzó-helyettesével. Fazekas Sándor kiemelte, hogy a magyar fél készen áll megismertetni a 100 milliós lélekszámú tartomány kutatóintézeteivel a nagy múlttal rendelkező magyar gyümölcsfajtákat, valamint a termesztés-technológiai újításokat.

A kínai élelmiszer feldolgozás egyik központjaként működő tartomány, amely egyben a legnagyobb búzatermesztő régiók közé tartozik a világ legnépesebb országában, nyitott a magyar élelmiszeripari technológiák és a jó minőségű, GMO-mentes magyar élelmiszerek, valamint a magyar vetőmag importjára – mondta a magyar tárcavezető. Fazekas Sándor egyeztetett a kínai mélyhűtött húskészítmények egyik legfontosabb előállítójával, a Zhengzhou Sanquan Foods vezetőjével.

Kína a magyar agrárexport-termékek 10. legnagyobb piaca, amely pozíción tovább szándékozunk javítani

– húzta alá a miniszter.

agrotrend.hu / FM

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook