Hírek

Vidékfejlesztési Program: idén 36 pályázat lesz 750 milliárdos kerettel

A Pályázati Tanácsadók Országos Szövetsége konferencián kiderült, mekkora a Vidékfejlesztési Program teljes kerete és ebből mennyi pályázható meg ebben az évben.

Létrehozva:

|

A konferencián Selyem Tóth Sándor, a Miniszterelnökség Vidékfejlesztési Államtitkárságának főosztályvezetője elmondta: a programban összesen 1300 milliárd forint keret áll rendelkezésre. Idén 36 pályázati felhívást tesznek közzé 750 milliárd forint kerettel, de kifizetések nem lesznek. 

Novemberben megnyílik a pályázati beadói felület az agrárkörnyezet-gazdálkodás témakörben, továbbá támogatásra lehet pályázni majd a kertészet, a szőlészet és borászat, a kisméretű terménytárolók, szárítók fejlesztésére, állattenyésztésre, mezőgazdasági termékek elsődleges feldolgozására, mezőgazdasági kisüzemek, öntözőrendszerek fejlesztésére, a rövid ellátási lánc megszervezésére – mondta Selyem Tóth Sándor. Hozzátette: a fiatal gazdák nemcsak külön támogatási lehetőséget kapnak a Vidékfejlesztési Programban, de a különböző pályázatokon 10 százalékkal nagyobb támogatási lehetőséget is.

A Pátosz számítása szerint 2014-2020 között 65 ezer nyertes pályázat lehet, szövetségük tagsága ezek 10 százalékának előkészítésében közreműködhet – mondta Maróczi Imre, a Pátosz elnöke a konferencián.

mti

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook