Hírek

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott az Agrotrend csoport tulajdonosa

Létrehozva:

|

Az államalapítás és az Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke kitüntetéseket adományozott kiemelkedő munkát végző szakemberek számára.

A köztársasági elnök Mátrai Zoltánt, az Agrotrend csoport tulajdonosát a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesítette.

Indoklásában megfogalmazta:

„ A hazai gazdatársadalom értékeinek, illetve jeles képviselőinek bemutatása és megbecsülése érdekében végzett munkája elismeréseként adományozta a kitüntetést”.

A díjat Nagy István agrárminiszter adta át személyesen az államalapítás ünnepe alkalmából tartott ünnepségen.

Fotó: Agrárminisztérium, Mátrai Zoltán és Nagy István

A tárcavezető elmondta: „ Magyarország születésnapja a hálaadásra késztet minket, amelyen meg kell állunk és hálát kell adnunk az életért és az ételért. Meg kell adnunk a módját annak, hogy az ünnep, az ünnep legyen” – olvasható a kormany.hu cikkében.

Hozzátette:

„Ez az alkalom pedig azt a célt is szolgálja, hogy köszönetet mondjuk a gazdatársadalomnak, amiért idén is új kenyér került az asztalra”. Kiemelte: „ebben mindenki munkája egyaránt fontos, mindenki munkájára szükség van. Egy nemzet megmaradása pedig éppen ezektől a helytállásoktól függ”.

Mátrai Zoltán, az Agrotrend csoport vezetője közöségi média oldalán a kitüntetés átvétele után elmondta:

„Nem titkolom, hogy nagyon jól esik. Azt mondta Papp Zsolt az átadás után, hogy annyi embernek okozunk örömkönnyeket a gáláinkon, hogy valami visszajár”.

Hozzátette:

Igazából kettőnket illet a díj, mert Atanáz Hamvas barátommal együtt követjük el tetteinket! Szóval meghatódva, valóban örömkönnyek között köszönöm a rangos elismerést Miniszter úrnak, Papp Zsoltinak és mindenkinek aki tett érte, de főleg a mezőgazdaság ügyéért amit az Agrotrend csoportban képviselünk!”

agrotrend.hu

 

Hirdetés

Fókuszban

Facebook