Fenntarthatóság

Innováció

Ma van a Környezetvédelmi Világnap

Az ENSZ első környezetvédelmi világkonferenciáját Stockholmban tartották 1972. június 5. és 16. között Ember és bioszféra címmel. A konferencia javaslatára a világszervezet közgyűlése még abban az évben határozatában nemzetközi Környezetvédelmi világnappá nyilvánította a tanácskozás kezdőnapját, június 5-ét.

Létrehozva:

|

A világnap központi rendezvényeit minden évben más országban és témában tartják. A környezetvédelmi világnap célja széles körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni az együtt gondolkodást és a közös cselekvést, terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét.

Ehhez kapcsolódó fő célkitűzések: az energiatakarékosság, a helyi erőforrások minél szélesebb körű felhasználása, a megújuló természeti források hasznosítása, a szemét- és hulladékképződés csökkentése, a környezetszennyezés megelőzése.

Fotó: wikimedia

Fontos, hogy a mindennapjainkban mi is odafigyeljünk, mivel tudjuk óvni környezetünket. Vásároljunk tudatosan, előnyben részesítve a hazai termékeket, gyűjtsük szelektíven a háztartási hulladékot, gazdálkodjunk okosan az energiával, ne szennyezzük a vizeket. Tegyük szebbé környezetünket, ültessünk virágokat, fákat, így megőrizhetjük a levegő tisztaságát, csökkentsük ökológiai lábnyomunkat. Mindezeket mindennap megtehetjük, nem csupán a jeles nap alakalmából, hiszen ez az egy otthonunk van! A világnap kapcsán világszerte környezetvédelmi programokat, figyelemfelhívó akciókat szerveznek.

agrotrend.hu / Kaposvár Most

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook