Fenntarthatóság

Októberben folytatódik az UNICEF Magyarország Klímahősök programja

Létrehozva:

|


Második alkalommal rendez ifjúsági „klímacsúcsot” az UNICEF Magyarország a Klímahősök program keretében. A fővárosi eseményen fiataloknak szóló előadásokkal, beszélgetésekkel várják a téma iránt érdeklődőket október 7-én.

A program célja, hogy a fiatalok hiteles információkhoz jussanak a klímaváltozásról, kifejezhessék a véleményüket és személyesen is hozzászólhassanak a jövőjüket érintő döntésekhez – olvasható az UNICEF Magyarország az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az eseményt Budapesten, az Eötvös 10 Művelődési Házban rendezik meg a témában jártas szakemberek, az üzleti világ képviselői és közismert médiaszereplők, véleményvezérek részvételével.

Fotó: UNICEF Magyarország Facebook-oldala

A konferencia előadói idén a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodásra fókuszálnak.

Az eseményen a „tűz teremben” az energia- és erőforrásmenedzsment témakörével, míg a „víz teremben” a vízkérdéshez, az emberi jóléthez és az egészséghez kapcsolódó témákkal ismerkedhetnek az érdeklődők.

A „föld teremben” a hétköznapi életben kivitelezhető megoldásokról lesz szó, a „levegő teremben” pedig olyan lelki, pszichológiai vonatkozásokat járnak körül a szakértők a résztvevőkkel, mint például az ember és a természet kapcsolata, valamint a klímaszorongás – olvasható a közleményben.

Az összegzés felidézi, hogy az UNICEF Magyarország tavaly nyáron mérte fel a magyar fiatalok klímaváltozással kapcsolatos attitűdjét: a korosztály kilencven százaléka számolt be szorongásról, többségük hiányolta a megfelelő mennyiségű hiteles információt és úgy élte meg, hogy a fiataloknak nincs szavuk, kimaradnak a jövőjüket érintő diskurzusból.

„Szintén lényeges visszajelzés azonban, hogy a magyar fiatalok háromnegyede személyesen, akár áldozatok árán is kész lenne tenni azért, hogy mérsékelhessük a klímaváltozás következményeit” – olvasható a közleményben.

Erre reagálva indította el 2022-ben a gyermekvédelmi szervezet a Klímahősök című programot, amely lehetőséget ad a fiataloknak arra, hogy megbízható információhoz jussanak, hallassák hangjukat a téma kapcsán és a tehetetlenül megélt negatív érzéseiket aktív részvételbe, egyéni cselekvésbe fordítsák.

A kezdeményezés megújult felületén folyamatosan elérhetőek edukációs anyagok, interaktív tartalmak.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információk a „Klímahősök” programról a www.unicef.hu weboldalon találhatók.

agrotrend.hu/MTI

Hirdetés

Fókuszban

Facebook