Fenntarthatóság

A teremtett világ védelme és fenntarthatósága közösségi ügy

A teremtett világ védelme és fenntarthatósága közösségi ügy, amelyért a jövőben helyi és országos szinten egyaránt tenni kell – hangsúlyozta a Belügyminisztérium (BM) gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Szegeden.

Fülöp Attila a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) „Ültessünk, hogy élhessünk!” nevű országos faültetési programsorozatának első állomásán kiemelte: aki fát ültet, az mindig a hosszútávú célokban hisz.

A kereszténydemokrata politikus elmondta, a kezdeményezésnek három fontos célja van: a teremtett világ védelméért való tenni akarás, az aktív cselekvésre való felhívás, valamint a figyelemfelkeltés. A programsorozat közvetlen célja pedig a közösségépítés – fűzte hozzá.

Forrás: pxhere.com

Fülöp Attila úgy fogalmazott, a teremtésnek az ember ugyanúgy részese, mint a természet, és az embernek nemcsak a szabadság adatott meg, hanem a felelősség is, amellyel tennie kell a természetért. Leszögezte: „a teremtésvédelem nem egy harcos ideológia, hanem egy természetes, felelős viselkedése az embernek.”

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt korábban is elindított hasonló programsorozatokat, amelyekkel a „nem élő környezet megújítására és karbantartására” hívta fel a figyelmet. Példaként megemlítette a „Fogadj örökbe egy keresztet!” és az „Állíts egy keresztet a békéért!” nevű kezdeményezéseket.

Ruzsa Roland szegedi KDNP-s önkormányzati képviselő elmondta: bízik abban, hogy a jövőben még több település csatlakozik a programhoz.

A faültetési akció első állomásán tizenkét gyümölcsfát ültettek el Szeged Kiskundorozsma városrészén található Hősök ligetében.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés