Előrejelzések

Időjárás

Lehűlés után újból melegedés

Az elmúlt éjszakák folyamán hidegfront haladt át a Kárpát-medence területén. A következő időszakban, a hajnali órákban pára és ködfoltok képződhetnek, de ezek hamar feloszlanak és több órás napsütés várható, csökken a csapadékhajlam. A hét elején az átlaghoz képest hűvösebb időnk lesz, viszont egy közeledő anticiklon hatására egyre melegszik a levegő, pár fokkal magasabban alakulnak a hőmérsékletek és egy változékonyabb időszakra készülhetünk a jövő hét második felétől. A nappali maximumok 21-30 fok között alakulnak, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 20 fok között várható.

Létrehozva:

|


Forrás: OMSZ

Szeptember 12. (hétfő)

Általában napos időre számíthatunk, északkeleten több, máshol kevesebb gomolyfelhővel. Elvétve előfordulhat zápor. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. Délután többnyire 20, 25 fok valószínű, de északkeleten hűvösebb is lehet.

Szeptember 13. (kedd)

Kezdetben gomolyfelhős, napos idő várható. A nap második felében nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik, amely fokozatosan vastagszik. Általában száraz idő lesz, de a késő délutáni, esti óráktól néhol előfordulhat zápor. Hajnalban pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Néhol időnként megélénkül a déli szél. A minimum-hőmérséklet többnyire 6 és 14, a maximum jellemzően 21 és 26 fok között alakul, de az északkeleti tájakon alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

Szeptember 14. (szerda)

Közepesen vagy erősen felhős idő lesz a jellemző, de napos időszakok, körzetek is lehetnek, főleg hazánk délnyugati felén. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, legkisebb eséllyel az ország délnyugati harmadán. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. A minimum 7 és 17, a csúcsérték általában 23 és 29 fok között várható, de északkeleten 19, 22, délnyugaton néhol 30 fokot is mérhetnek.

Szeptember 15. (csütörtök)

A napos körzetek, illetve periódusok mellett inkább közepesen vagy erősen felhős idő lesz a jellemző. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, zivatar (lokálisan akár nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat). Hajnalban pára-, ködfoltok is lehetnek. Sok helyütt megélénkül, időnként megerősödhet a délnyugati, majd északnyugati szél. A hajnali 11, 20 fokról általában 22 és 30 fok közé melegszik fel a levegő, délen mérhetik a magasabb értékeket.

Szeptember 16. (péntek)

Nagyrészt erősen felhős idő lesz a jellemző. Több helyen előfordulhat eső, zápor, zivatar (főleg a délnyugati, déli országrészben helyenként akár nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat). Helyenként megélénkül a nyugati, majd északnyugati, északi szél. A hajnali 10, 17 fokról többnyire 20 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de a tartósabban csapadékos vidékeken hidegebb is lehet.

Szeptember 17. (szombat)

Felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet hajnalban általában 5 és 14, délután többnyire 15 és 21 fok között valószínű.

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook