Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Előrejelzések

Időjárás

Jövő héten még a hó is eshet

Hullámzik az időjárás és bár már nagyon bíztunk a tavasz eljövetelében, a jövő héten még a tél mutatja meg magát, hűvös időre kell számítanunk.

fotó: OMSZ

Február 28. Hétfő

A közepesen vagy erősen felhős ég mellett napos időszakok is várhatók. Szórványosan számítani lehet kisebb havazásra, hózáporokra, majd kelet, délkelet felől havas eső záporokra, záporokra is. A késő délutáni, esti óráktól északkelet felől fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 8 fok között várható, de a hosszabb ideig felhős, csapadékos délnyugati tájakon alacsonyabb értéket is mérhetnek.

Március 1. Kedd

. Az ország nagyobb részén alapvetően derült vagy gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. A délelőtti órákig a déli országrészt elhagyja, keleten ugyanakkor megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északkeleti országrészben időnként megerősödhet az északi, északkeleti szél. A minimum-hőmérséklet általában -8 és -2 fok között alakul, a felhősebb déli tájakon lesz enyhébb a hajnal. A kevésbé felhős, szélcsendes, fagyra érzékeny helyeken azonban ettől több fokkal hidegebbet is mérhetnek. A hőmérséklet csúcsértéke 4 és 9 fok között alakul.

Március 2. Szerda

A Tiszántúlon általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű, míg másutt többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég. A nyugati megyékben fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Csapadék nem várható. Az általában északi, északnyugati irányú szelet többfelé élénk, egy-egy helyen erős lökések is kísérhetik. Hajnalban általában -9 és -2 fok közötti értékeket mérhetnek, de a fagyzugokban ettől több fokkal alacsonyabb minimumok is várhatóak. Kora délutánra 4 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Március 3. Csütörtök

Észak felől szakadozott felhősáv vonulhat át az ország fölött. A legkevesebb felhő a délnyugati, nyugati országrészben valószínű, arrafelé végig derült maradhat az ég. Estére már mindenütt csökken a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Az általában északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül. Hajnalban többnyire -8 és -2 fokot mérhetünk, de a fagyzugokban ettől több fokkal hidegebb is lehet. Délutánra 6 és 10 fok közé melegszik fel a levegő.

Március 4. Péntek

Gomolyfelhős, napos idő várható. Nagyobb eséllyel északkeleten néhol előfordulhat zápor, hózápor. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödhet az északi, északnyugati szél. A hajnali hőmérséklet -10 és -1, a csúcsérték 5 és 9 fok között valószínű.

Március 5. Szombat

Gyengén felhős, napos idő valószínű, majd felhősödés kezdődhet. Csapadék nem várható. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet -10 és -1, míg a maximum-hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés