Aktuális

Időjárás

Fehér karácsony helyett jelentős enyhülés

Vasárnap estig a Kárpát-medencébe a szombaton átvonult melegfront mögött több fokkal enyhébb és szárazabb levegő érkezik. Vasárnap napközben csapadék nem valószínű, idén sem lesz fehér a karácsony.

Létrehozva:

|

Általában gyengén vagy közepesen felhős idő várható többórás napsütéssel, csak északkeleten lehetnek felhősebb körzetek. Napközben csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szél a Dunántúl északkeleti felén és a középső országrészben megerősödik, néhol viharos széllökések is lehetnek.

 A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 13 fok között valószínű, de északkeleten néhol 3, 6 fok is lehet.

Figyelmeztető előrejelzésó vasárnap éjfélig

Az ország döntő részén a veszélyjelző kritériumokat elérő időjárási jelenség nem várható.

KÖD, SZITÁLÁS: A szélvédett, gyengén felhős vidékeken (főként ÉK-en, esetleg DNy-on) előfordulhat köd, sűrű köd, amely napközben ritkul vagy feloszlik, estétől ismét sűrűsödik. A fagyos területeken északkeleten ónos szitálás sem kizárt.

KIS MENNYISÉGű VEGYES CSAPADÉK: Vasárnap reggelig északkeleten az eső, eleinte havas eső mellett kis valószínűséggel (10-20%) ónos eső is lehetséges.

SZÉL: Az északnyugati szelet a Dunántúl északkeleti felén és a középső tájakon viharos (~65 km/h) lökések kísérhetik. A hegyvidéki területeken 70 km/h feletti széllökés is előfordul. Vasárnap délutántól fokozatosan csillapodik a szél.

Távolabbi kilátások hétfőtől csütörtökig

Az időszak első felében általában gyengén vagy változóan felhős égre számíthatunk, de északon, északkeleten lesznek tartósan ködös, borult területek is. Számottevő csapadék nem lesz. Szerda estétől azonban nyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé elered az eső, csütörtökön jelentős mennyiség is eshet. A csapadék vége a Dunántúlon már átválthat havas eső, hóra is.

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook