Hírek

Virtuális meteorológiai állomások

Kalkulált időjárási adatok az Ön termőföldjéről, karbantartási költségek nélkül

Meteoblue kapcsolattal rendelkező virtuális állomások a föld bármely pontján képesek kiszámítani az időjárási adatokat. Az adatok nem a tényleges iMETOS állomásmérések eredményei, hanem szimulált adatokból állnak, amelyeket a nagyon megbízható meteoblue időjárási modellek alapján számolunk ki. A virtuális állomások időjárási adatokat szolgáltatnak a termőföldekről, és lehetőséget adnak a gazdáknak, hogy megismerjék az időjárási adatok fontosságát.

Az egész a területről szól

Néhány területen, például síkvidéken a kiszámított adatok nagyon pontosak, a hőmérséklet és csapadékadatok minimális eltéréseiel fogadhatók. Ezekben a régiókban a virtuális állomások nagyszerűnek működnek.

Azokban az esetekben, amikor a terepi körülmények bonyolultabbak, vagy az értékek minimális eltérése sem fogadható el a magas kockázat következtében, iMETOS állomást kell alkalmazni.

Főbb jellemzők

A kalkulált szenzoradatok megegyeznek az iMETOS IMT300 szenzorkészlet adataival: szélsebesség, napsugárzás, talajhőmérséklet, levegőhőmérséklet, csapadék, relatív páratartalom és levélnedvesség, valamint az ET0, (VPD) és DeltaT számított értékei.

Az összes adat- és döntéstámogató szolgáltatás online elérhető a FieldClimate platformon keresztül.

Virtuális állomás vs iMETOS állomás

* Az IMT 300 állomás frissíthető időjárás-előrejelzéssel és múltbéliadatok szolgáltatásával, mellyel egy teljes megoldást kapunk, amely ötvözi a fizikai méréseket és a digitális szolgáltatásokat.

Adatminőség

A virtuális állomások meteoblue adatai és azok pontossága, elemzésre és kiértékelésre kerültek, összevetve az iMETOS érzékelőkből érkező adatokkal.

Az eredmények azt mutatják, hogy a levegő hőmérsékletének átlagos abszolút hibája MAE <1,5K, relatív páratartalom <10%, szélsebesség <1,5 m/s és a csapadék <2 mm.

A virtuális állomás az Ön számára akkor hasznos, amennyiben:

– Ön nem függ a konkrét időjárási körülményektől, mint például fagy, de mégis szüksége van időjárási adatokra a hőmérséklet-alapú döntések támogatásához.

– Önnek már van iMETOS állomása, és több időjárási információt szeretne, mint amit az állomás kínál, mint például szélsebesség-, napsugárzás-, talajnedvesség- és levélnedvesség mérés, valamint a következő szolgáltatásokat: terepi hozzáférhetőség, vízgazdálkodás (ET) és betegségmodellek.

– Van már iMETOS állomása, és múltbéli adatokat is birtokol, amik segítenek a döntései megtervezésében.

– Termőföldjén rendelkezik egy központi iMETOS állomással, és időjárási információkat szeretne az állomás nélküli távoli területekről.

 

METOS Magyarország Kft.

Weboldal: www.metos.at

Aleksandar Gertner

Kereskedelmi képviselő

Tel .: +36 30 724 2124

e-mail: aleksandar.gertner@metos.at

 

Klotz Dániel

Technikus

Tel .: +36 20 428 3100

e-mail: daniel.klotz@metos.at

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés