Hírek

Talajlazítás forgatás nélkül! Lemken Kristall és Karat szántóföldi videós bemutatók magyar nyelven!

Mint professzionális növénytermesztési szakértő, a LEMKEN egyike Európa vezető vállalatainak, csúcsminőségű és nagy teljesítményű mezőgazdasági gépeket gyárt a talajműveléshez. Ezekből a gépekből adunk most ízelítőt. A rövid bemutatók mellett minden érdeklődést kielégítő, letölthető termékbemutatókban és magyar nyelvű videókban ismerhetik meg a Kristall és Karat kultivátorokat, valamint a hidraulikus súlyátterhelő rendszert.

A tarlómegmunkálás célja az utóbbi években sok helyen megváltozott. Korábban főként a gyomnövények elleni védekezésül és talajlazításként szolgált. Napjainkban a legtöbb szántóföldön a gyomirtók használatának köszönhetően nincsenek gyomnövények. Így már csak kevés gyomnövénymag szóródik ki a haszonnövény állományban. A kombájnoknak nagy mennyiségű szalmát kell feldolgozni, és a szecskázóval a szalmát sokszor nem lehet optimálisan összevágni, egyenletesen szétteríteni. Főként a következő növény vetésénél fontos, hogy ezt a nagy mennyiségű szerves anyagot és kihullott szemet intenzíven bedolgozzák. A nedvességvesztés megakadályozása érdekében egyúttal a kapillárisokat is át kell vágni. Így aztán rendkívül fontos az ezekhez a feltételekhez igazított tarlómegmunkálás és a mélyebb talaj-előkészítés.

Kristall szántóföldi tarlóhántó kultivátorok!

 

A LEMKEN új kompakt grubberével, a Kristall-lal több lépcsőben sekélyen és közepes mélységben lehet dolgozni. Sekély művelésnél az első lépcsőben a speciálisan kialakított TriMix szárnyaskéses kapákkal tudunk dolgozni. A kihullott szemet és a szármaradványokat teljes munkaszélességben és sekély mélységben dolgozzuk be a talajba. A kihullott szem a talaj felső rétegében marad és rövid időn belül kicsírázhat. A második munkamenet kb. két héttel később történik. Ekkor a grubberrel kb. 10–15 cm mélyen dolgoznak. A TriMix kapák behatolnak a kikelt növény alá, teljes munkaszélességben elvágják a csírák gyökereit. Eközben a Kristall kompakt grubber a szalmát és szármaradványokat intenzíven és egyenletesen keveri be a talajba. A Kristall kompakt grubber az újfajta TriMix szárnyaskéses kapáknak köszönhetően egyesíti magában a két gerendelyes grubber bevált előnyeit a három vagy több gerendelyes grubber erősségeivel. Kevesebb kapa és hatékonyabb művelő eszközök biztosítják a könnyű húzhatóság mellett a tarlómegmunkálás optimális minőségét is. A több gerendelyes grubberrel összehasonlítva a két gerendelyes Kristall jóval rövidebb és kompaktabb. Ez a konstrukció jobb mélységvezetést biztosít, mint a hosszú, több gerendelyes grubbereknél, és kisebb emelőerőre, valamint kevesebb mellső pótsúlyra van szükség. Így a traktor hárompont hidraulikájára akár hat méteres munkaszélességben is felszerelhető. Három méteres munkaszélességnél már egy 100 LE-s traktor is elegendő.

A részletes bemutató letöltéshez klikk ide!

Karat univerzális intenzív szántóföldi kultivátorok!

 

A LEMKEN Karat intenzív grubberével több lépcsőben, sekélyen, közepesen mélyen és mélyen is lehet dolgozni. Sekély megmunkálásnál első menetben a különlegesen kialakított szárnyaskéses kapák a talajfelszínhez közel dolgozzák be a földbe a kihullott szemeket és a szerves anyagot. A kihullott szem a talaj felső rétegében marad, és rövid idő alatt kicsírázhat. A második munkamenet kb. két héttel később történik. Most ugyanazzal a grubberrel kb. 10-15 centiméter mélyen dolgoznak. A grubber szárnyaskéses kapái behatolnak a növény alá, teljes munkaszélességben átvágják, és megfosztják a csírákat a gyökérzettől. Eközben a Karat intenzív grubber a szalmát és a szerves anyagot intenzíven dolgozza be, és egyenletesen osztja szét a talajban. A három – hat méteres munkaszélességeknél a Karat intenzív grubber kapáit kb. 28 cm-es átlagos kapatávolságra helyezik el a gerendelyen. Így érik el a talaj és a szalma intenzív átkeverését. A különböző kapaformáknak köszönhetően a művelés intenzitása a mindenkori követelményekhez optimálisan hozzáigazítható. Így a szárnyaskéses kapák sekélyen és teljes munkaszélességben dolgoznak, míg a következő munkafolyamat 10-15 cm mélységben szárnyaskéses kapákkal vagy anélkül, és keskeny kapákkal akár 30 cm-es mélységben végezhető. Itt a keskeny kapák intenzíven dolgoznak anélkül, hogy a vonóerő-igényt feleslegesen megnövelnék. Az új gyorscserélő rendszerrel a kapák szerszám nélkül egyszerűen és gyorsan kicserélhetők. A kapák mögött található egyengető tárcsák még egyszer összekeverik a szalmát a talajjal, és gondosan elegyengetik a felszínt. Az elmunkáló tömörítő henger a legjobb minőségben végzi el a szükséges visszatömörítést. A LEMKEN henger kínálata minden talajviszonyhoz az optimális elmunkáló egységet kínálja.

A részletes bemutató letöltéshez klikk ide!

Hidraulikus súlyátterhelő rendszer

 

Kérdéseivel keresse a Lemken értékesítőit!

A Dunától nyugatra:

Póczik Balázs

+36 30/748-5380

A Dunától keletre:

Szűcs Andor

+ 36 30/852-5787

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés